Svaštara

Posljednja poruka majke s djecom prije nego što se srušio avion: Sada idemo kući

NA DRUŠTVENIM mrežama pojavile su se potresne posljednje poruke putnika zrakoplova koji se jučer srušio kod Jakarte samo nekoliko minuta nakon polijetanja.

Žena, avion - Index

Boeing B737-500 izgubio je na visini skoro 3000 metara u manje od 60 sekundi. Lokalni stanovnici su kazali kako su čuli dvije eksplozije.

Soerjanto Tjahjanto, voditelj indonezijske Agencije za sigurnost prometa, rekao je da su vlasti u moru pronašle dvije crne kutije i da ronioci sada pokušavaju doći do njih.

Slikala se sa svojom djecom

Ratih Windania objavila je selfie sa svojom djecom nakon što su ušli u avion.

“Zbogom, obitelji. Sada idemo kući”, napisala je.

Njezin brat Irfansyah Riyanto kazao je kako je obitelj prvotno namjeravala ići drugim avionom, ali su promijenili plan u zadnji čas. Njegova sestra i njezino dvoje djece vraćali su se s trotjednog odmora, piše Daily Mail.

“Ja sam ih odvezao do zračne luke, pomogao oko prtljage i prijave. Još uvijek ne mogu vjerovati da se tako nešto dogodilo”, kazao je Irfansyah.

CNN piše da je Ratih Windania bila trudna četiri mjeseca i da je na zrakoplovu bila sa svojom dvogodišnjom kćerkom Yumnom, osmogodišnjim nećakom Atharom Rizkijem Riawanom, ujakom Tonyem Islmailom i tetom Rachmawati.

“Stvarno volim letjeti”
Brat kopilota Diega Mamahita je policiji predao uzorak krvi kako bi pomogao pri identifikaciji.

“Vjerujem da je moj mlađi brat preživio, ovo je samo formalnost. Diego je dobar čovjek, još uvijek vjerujemo da je preživio”, kazao je Chris Mamahit, prenosi “Index“.

Diego je na svom LinkedIn profilu napisao: “Stvarno volim letjeti.”

“Nazvala me putem WhatsAppa, smijala se”
Panca Widiya Nursanti, nastavnica u srednjoj školi u Pontianaku, vraćala se nakon odmora u svom rodnom gradu Tegalu. Njezin suprug Rafiq Yusuf Al Idrus je ispričao kako je izgledao zadnji razgovor s njom.

“Šalio sam se i rekao da ćemo nešto pojesti zajedno kada se vrati u Pontianak. Nazvala me putem WhatsAppa, smijala se. Već se ukrcala u avion i rekla je da vremenski uvjeti nisu baš dobri. Rekao sam joj da se moli”, kazao je Yusuf Al Idrus.

Spasilačke ekipe su u moru pronašle dijelove tijela i komade aviona. U njemu je bilo 56 putnika i šest članova posade, ukupno 62 ljudi.

Podsjetimo, avion marke Boeing 737-500 je jučer nedugo nakon polijetanja iz Jakarte izgubio kontakt s kontrolom letenja i nestao s radara. Srušio se u ocean između otoka Laki i Lancang nedaleko od Jakarte.

Lokalni ribari vidjeli eksploziju
Načelnik okruga u kojemu je zrakoplov nestao za internetsku stranicu Kompas.com je kazao da su lokalni ribari vidjeli eksploziju u blizini otoka Lakija.

Ribar Solihin rekao je za indonezijsku podružnicu BBC-ja da se avion srušio blizu njegovog broda.

“Avion je poput munje sletio u more i eksplodirao. To se dogodilo prilično blizu nas, krhotine su zamalo pogodile moj brod”, dodao je. Na području iznad kojeg je izgubljen kontakt sa zrakoplovom lokalni ribari u blizini otoka Malea pronašli su brojne objekte za koje se smatra da su dijelovi zrakoplova.

Zrakoplov je letio na domaćem letu prema Pontianaku na otoku Borneu. Nesreća se dogodila oko 8 sati ujutro po lokalnom vremenu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh