Svaštara

Zaleđena stakla na automobilu očistite za sekund sredstvima koje svi imate u kuhinji

Više ne postoji noćna mora za vozače kada se stakla automobila zalede

Postoji nekoliko trikova koje bi vozači mogli upotrebiti na staklima sa uobičajenim kuhinjskim namirnicama koja su se pokazala korisnim.

Kombinacija alkohola, sapuna i sirćeta vrlo će efikasno delovati na uklanjanje leda sa staklenih površina.

Naime, trik je u tome da napravite smesu od alkohola i vode u razmeri 2:1. Pripremljenu tečnost možete presuti u bocu sa raspršivačem, a u sve to možete dodati i koju kap tečnog sapuna, kao i sirćeta. Naprskajte stakla i šoferšajbnu automobila i istopiće tvrdokorne slojeve leda u sekundi. Potom ga odstranite običnom truleks krpom.

Postoji još jedan način da uklonite led sa šoferke. Jedna kašika soli rastopljena u dve šolje vode, takođe će otopiti većinu leda na staklima čak i u najhladnijim jutrima.

Strugač za led koristite samo kada se prednji deo otopi. Jednostavno struganje vetrobranskih stakala bez ikakvog dodatnog tretmana može dvesti do oštećenje stakla. Ogrebotine na staklu mogu se smatrati bezbednosnim rizikom,piše Telegraf

Plastični strugač treba koristiti samo za uklanjanje komadića leda koji su već odmrznuti i ne bi ga trebalo pritiskati, jer može ogrebati staklo ako se upotrebi određena sila.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh