Svaštara

5 skrivenih znakova da ne volite sebe: U velikom ste problemu!

Ljubav prema sebi je prije svega prihvatanje sebe, sa svim prednostima i manama. Ako je samopoštovanje povrijeđeno, gledajući se u ogledalo i najveća ljepotica vidi ružnu gubitnicu.

Djevojčica - Ilustracija / Hrvatska-danas.com

Tajni znaci koji otrkivaju da mrzite sebe:

Sistematsko prejedanje – ako stalno nešto zvaćete, jedete hranu iza dece iako niste gladni – to je znak da hranom pokušavate da zamenite nedostatak drugih zadovoljstava u životu.
Kupovanje bezvezih i beskorisnih stvari – jeftino smeće kojima se zatrpavate samo pokazuju da ne cenite sebe.
Poštovanje strogih pravila – ovi ljudi žele da u očima drugih izgledaju dobro, pa strogo prate pravila i stavljaju ih iznad svojih potreba.
Pasivnost i tugovanje – shvatate da morate nešto da promenite, ali to ne radite i samo kukate. Ne dozvoljavate sami sebi da krenete napred.
Nedostatak radosti – osoba koja voli sebe zna kako pametno da potroši svoje vreme, kako sebe da usreći. To su sitna zadovoljstva koja znače sve!
Svi ovi znakovi se pojavljuju tajno i nije ih lako prepoznati, jer su maskirani različitim psihološkim problemima. Takođe se ovi signali mogu drugačije tumačiti, ali ako se pojavi više od dva znaka – u problemu ste,piše Stil


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh