Svaštara

Greške u krevetu zbog kojih žene daju “crveni karton”

Ako vam tokom seksa smetaju neki potezi vašeg partera, vrijeme je za ozbiljan razgovor. Možda da vam to bude novogodišnja odluka… Uz malo takta i mašte sve može da se popravi, pa lako možete da ga pretvorite u savršenog ljubavnika.

Ljubavni par - Blogspot

Kada je riječ o greškama u krevetu, napravljene su brojne ankete, a mi vam predstavljamo one koje žene teško opraštaju…

Kao da želi da obori lični rekord
Prebrz je, mijenja poze svakih 20 sekundi, dodiruje vas svuda kao muva bez glave… Ono što možete da uradite jeste da mu objasnite svoje želje i način na koji želite da vas dodiruje. Ako se bojite da će ga preplašiti lekcija iz seksa, uzmite njegovu ruku i pokažite joj kuda i kako da ide. Možete i da odaberete pozu u kojoj vi vladate situacijom.

Nakon seksa, on se okrene na drugu stranu i zaspi
Neko poslije seksa voli da se grli i mazi, neko zaspi, neko zapali cigaretu, neko prebira po mobilnom telefonu, neko juri u kupatilo ili do frižidera… mnogo je tipova postkoitalnog ponašanja. Ako ste vi skloni jednom tipu, a vaš partner potpuno drugačijem, nije čudo da možete biti povrijeđeni. Nakon orgazma, muškarci ulaze u fazu u kojoj gube interes za seks i zbog pojačanog lučenja serotonina postaju pospani. Nemojte mu to uzeti za zlo.

Obdaren je i misli da je to dovoljno za dobar seks
Stalno se hvali svojim alatom, a u krevetu i nije preterano aktivan… Uveren je da je njegova obdarenost dovoljna i da ne treba posebno da se trudi. Gledaj i divi se, malo sutra. Crveni karton se već lagano izvlači iz džepa.

Kod njega nema predigre
Gotovo svaki muškarac zna da je predigra i te kako važna. Onaj ko je ignoriše, pravi je egoista. Ako želite da promijeni takvo ponašanje, učinite to što prije, sasijecite stvar u korenu.

Mnogi parovi prečesto zanemaruju predigru, prebrzo se bacaju na snošaj i time rizikuju neuspjeh u krevetu.

“Predigra nije nešto bez čega se ne može, ali ona budi čula i želju u nama. Kao što nas aperitiv priprema za uživanje u jelu, iako nam obrok može biti prijatan i bez njega, tako nas predigra priprema za uživanje u seksu”, kaže dr Suzan Blok, seksualna terapeutkinja i autorka knjige “The Ten Commandments of Pleasure”.

Ženama je uglavnom potrebno više vremena da se opuste i prepuste tjelesnom užitku, pa im je zato predigra i potrebnija.

“Često od žena čujem da njihovi muškarci vole da ‘preskoče’ sve ono između prvog dodira i penetracije, ali time se zanemaruju ženske potrebe. Predigra će povećati želju i podstaći lubrikaciju te tako učiniti odnos prijatnijim i uzbudljivijim”, kaže dr Blok.

Zalijepio se samo za jednu pozu
Možda je to stvar karaktera? Ali, ako je van kreveta vaš partner zanimljiva radoznala osoba, možda je nesiguran u seksu. Možda se boji da će, ako eksperimentiše s nečim novim, doživjeti neuspjeh. Tada mu je potrebna podrška. Recite mu da je on ljubavnik o kome ste oduvijek sanjali. Možda je ovo laž, ali je veoma korisna, pišu Nezavisne


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh