Svaštara

Pripazite koga ljubite u ponoć

Priroda susreta s osobom u prvim sekundama nakon ponoći otkriva kojim smjerom će taj odnos ići u ostatku godine. Poljubac govori o jačanju povezanosti s osobom koju ste prvu poljubili

Ljubav - Aura.ba

Škoti imaju zanimljivu i zabavnu tradiciju koju nazivaju Hogmanay, to je zapravo njihova tradicionalna riječ za zadnji dan u godini. Tijekom Hogmanay zabave običaj je pokušati poljubiti sve ljude u prostoriji prije nego otkuca ponoć i dođe Nova godina.

Također, prva osoba koju sretnete i poljubite u novoj godini može vam odrediti život – to vjerovanje je krenulo iz Velike Britanije i Njemačke te se vremenom proširilo cijelim svijetom. Iako, mnogi ljudi ne znaju značenje i važnost tog prvog poljupca, postoje neka nagađanja, prenosi 24sata.hr.

Priroda susreta s osobom u prvim sekundama nakon ponoći otkriva kojim smjerom će taj odnos ići u ostatku godine. Poljubac govori o jačanju povezanosti s osobom koju ste prvu poljubili.

Također, ako ljubavni par dolazak Nove godine ne obilježi poljupcem, to nije dobro za njihov odnos i moglo bi nagovještavati probleme u vezi.

I samci bi svakako trebali poljubiti nekoga s prvim minutama Nove godine jer bi inače cijelu narednu godinu mogli biti jako usamljeni, prenosi Your Tango.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh