Svaštara

Nakon 28 uginulih pasa, OVA HRANA ZA LJUBIMCE JE OPOZVANA!

Tri brenda Sportmix proizvoda za pse i mačke, proizvedeno od strane Midwestern Pet Foods, mogu sadržavati potencijalno fatalnog stepena toksina aflatoksina, prema FDA.

Pas - Facebook


FDA je saopštila da je svjesna najmanje 28 smrtnih slučajeva i osam bolesti pasa koji su jeli opozvanu hranu za kućne ljubimce.

Ministarstvo poljoprivrede Missourija testiralo je više uzoraka hrane i pronašlo “vrlo visok stepen” aflatoksina, koji nastaje plijesni koja može rasti na kukuruzu i ostalim žitaricama koje se koriste u hrani za kućne ljubimce, objavila je FDA.

Midwestern Pet Foods obvezao se povući devet serija proizvoda Sportmix, rekla je FDA. FDA i Ministarstvo poljoprivrede Missourija rade na utvrđivanju treba li opozvati bilo koga drugog.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh