Svaštara

U životu imamo 3 velike ljubavi – Svaka od njih ima svoju ulogu u našem životu tvrde stručnjaci

Stručnjaci tvrde da se svaka osoba u životu zaljubi najmanje dva puta prije nego što nađe svog idealnog partnera.

Ljubav - Onlinerecepti.com.ba

Psiholozi ističu da u životu imamo tri velike ljubavi, a svaka od njih ima određenu ulogi u našim životima. Kada se zaljubimo prvi put, uglavnom sve gledamo kroz ružičaste naočale, a druga ljubav je uglavnom drama iz koje izađemo slomljenog srca.

Prve dvije ljubavi nam sliže kako bi nas naučile šta nije ljubav i da nas oslobode iluzija. 1. Idealizovana ljubav; Od prve veze očekujemostrast, romantiku, avanturu i povjerenje. Imamo planove za nas i partnera i radimo sve što je u našoj moći kako bismo ih ispunili.

Međutim, potajno možemo osjećati neslaganje zbog čega se ne možemo opustiti. Često nam je veoma važno mišljenje drugih, pa čin nam naši roditelji ili poznanici kažu nešto loše za našeg partnera počinjemo da sumnjamo u vezu. Kada ta vez puke mi doživljavamo dvostruki oproštaj.

Opraštamo se od naše prve velike ljubavi i od jednog ideala. Mnogi ljudi se rado sjećaju prve ljubavi jer su bar neko vrijeme živjeli u svom snu. 2. Dramatična ljubav; Prema drugoj ljubavi se postavljamo drugačije. Znamo da u vezi ništa nije savršeno, ali se odlučujemo da stvari učinimo što je moguće savršenijima. Druga ljubav je često puna strasti, ali i bola i drame.

Često nam se dešava kada ova druga veza pukne da izgubimo vjeru u ljubav, ali je upravo to razlog zbog koga smo spremni da upoznamo svoju treću ljubav kada se pojavi. 3. Zrela ljubav; Ovo je ona ljubav koja dođe onda kada se najmanje nadamo i sa nekim za koga nikada ne bismo očekivali da ćemo se u njega zaljubiti.

Često nakon drame i slomljenog srca iz prethodne dvije ljubavi ne vjerujemo više toliko u ljubav, ali je uptavo to ono što nas čini otvorenima za onog pravog. Pokazuje nam kako osoba ne mora biti savršena da bi bila ona prava. Takva ljubav je u stanju da preživi sve nevolje, uspone i padove. Sa njom ćemo preživjeti teška vremena i uživati u onim lijepim,piše Infpult

Činjenica je da trebamo da se oprostimo od idealnog kako bismo bili srećni u svim aspektima života, a ne samo u ljubavi. Ponekad se pitamo da li moramo da prođemo kroz bolna iskustva i da li možemo uraditi nešto kako bi održali ljubav do kraja života? Sigurno je da ćemo sami iz dobrih i loših iskustava naučiti više nego iz savjeta nekih drugih ljudi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh