Svaštara

Želite li izbjeći zarazu, ovo su tri situacije u kojima trebate biti oprezni

Kako biste izbjegli koronavirus, budite oprezni idete li na ova tri mjesta.

Kupovina - Depo.ba

1. Obiteljska okupljanja
Ako imate covid, čekate nalate testiranja ili ste bili u kontaktu sa zaraženom osobom, CDC (Centar za kontrolu i prevenciju bolesti) savjetuje ostanak kod kuće. Na obiteljskim okupljanjima preporučuje se da nosite masku i držite distancu od osoba koje nisu iz vašeg kućanstva. Osim toga, savjetuje se da izaberete mjesto za sjedenje ili stajanje na kojem možete izbjeći bliske kontakte, prenosi “N1“.

2. Trgovine
Koristite kućnu dostavu kada god je to moguće. CDC ističe da ograničite posjete trgovinama s hranom i ostalim osnovnim potrepštinama. Pokušajte što manje komunicirati s drugim ljudima – veća je mogućnost zaraze ako se više i duže družite. Morate li ipak u trgovinu, obavezno nosite masku i držite razmak. Dezinficirajte ruke i kolica.

3. Morate liječniku
Prije samog odlaska pošaljite e-mail ili nazovite kako biste provjerili možete li zakazati drugi termin za preglede koji nisu hitni. Mislite li da imate koronavirus, pitajte liječnika koja je procedura prilikom dolaska u ambulantu. Obavezno nosite masku i držite distancu, piše EatThisNotThat.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh