Svaštara

Svekrva je pitala mog muža zašto trpi neurednu ženu – Njegov odgovor je oduševio mnoge

Clint Edwards vodi blog “Ne znam šta radim: Tatin blog” i sa jednom pričom je oduševio mnoge.

Muž i žena - Ilustracija / Pult24.info

Njegova priča počinje sa tim što ga je majka u telefonskom razgovoru upitala kako mu ne smeta to što njegova supruga Mel, s kojom ima troje djece, ne drži njihovu kuću urednom. Clint u početku nije znao što bi joj odgovorio pa je odvojio vremena da razmisli.

On je znao da njegova mama ne želi biti zlobna prema Mel i nije želio svojim odgovorom povrijediti nikoga. Nakon dosta razmišljanja odgovorio majci, a zatim svoj stav podijelio i na Facebooku. Clint je objasnio svojoj mami, pa i cijelom svijetu, da čišćenje kuće nije posao njegove supruge.

Vidim naš brak kao zajednicu i čišćenje jednako treba biti i moja i njena odgovornost. Da, često smo zatrpani dječjim igračkama, neopranim posuđem i svakojakim stvarima. I da, nije čisto kao što je bilo kod moje mame, ali to mi ne smeta“, kaže Clint.

Clint je svjestan da njegova majka želi samo najbolje za njega. “Nije mi bilo bitno da li će moja supruga čistiti. Bilo mi je bitno hoće li mi se sviđati šta ima za reći. Bilo mi je bitno kako ću se osjećati uz nju. Bitno mi je da je draga i pažljiva, i da je osoba s kojom bih rado imao djecu“.

Njegov odgovor oduševio je korisnike Facebooka nakon čega je dobio mnogo komentara i lajkova. “Nisam ušao u ovaj brak radi čiste kuće. Ušao sam jer se ona činila kao neko s kim mogu provesti život“. Njegova majka, kaže Clint, odgovorila mu je da je vjerojatno to važnije od čiste kuće. “Da, i ja mislim tako“, odgovorio joj je Clint, prenosi “Pult24“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh