Svaštara

“Moja svekrva mrzi ime svog unuka i odbija ga zvati imenom”

Unukovo srednje ime je jednako djedovom, ali to je ujedno i bakin bivši suprug. Budući da je ime često, roditelji nisu očekivali da ga baka neće moći izgovoriti, piše 24sata.hr

Beba - Bigportal.ba

Mama je nedavno primijetila da njezina svekrva odbija svog unuka nazvati pravim imenom. Na Redditu je zatražila savjet kako se suočiti s njom oko ovog neugodnog pitanja.

Njezin sin ima srednje ime po djedu odnosno svekrvinom bivšem suprugu. Ime je toliko uobičajeno i često da je ona mislila da nitko neće imati problema s tim imenom.

No, pokazalo se da to nije slučaj – kada je svekrva odbila svog unuka nazvati imenom. A, kada je dječaku poslala poklon, adresirala ga je na ime ‘bebi anđelu’ umjesto pravog imena.

– Moja svekrva se razvela od muža prije 14 godina. Samo je nekoliko puta došla vidjeti našeg sina zbog COVID-a, ali primijetila sam da ga nikako nije nazvala imenom. Rekla sam to svom suprugu i sljedeći put kada je došla, pokušali smo je namamiti da izgovori ime svog unuka, ali nismo uspjeli. Uporno je odbijala. Dakle, moj sin sada ima 10 mjeseci i baka ga ni jednom nije nazvala njegovim imenom. Očito ne može podnijeti izgovor imena svog bivšeg supruga, čak i kada se radi o drugoj osobi – ispričala je ova nepoznata žena.

Dodala je i kako su se prije odabira imena konzultirali s njom. Nije bila oduševljena tim imenom, ali je na kraju pristala jer razumije ljubav svog sina prema svom ocu. Osim toga, sinu su dali ime i po njenom pokojnom bratu s čime je bila oduševljena.

– Pa tko tu griješi? – pita se ova mama.

Odgovori na Redditu su bili podijeljeni, piše Mirror.

– Kao baka vam mogu reći da unuke njihovim imenima zovem samo kada nešto ozbiljno zeznu.To nije zato što imam nešto protiv njihovih imena, jer upravo to rade mnogi bake i djedovi – bio je jedan komentar,piše Novi.

– Pričekala bih da dijete malo naraste pa ako ga i dalje bude odbijala nazvati njegovom pravim imenom onda bih razgovarala s njom – dodala je druga.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh