Svaštara

Stručnjaci upozoravaju na novi trend među mladima: Ne radite to

Ahaadi Manouchehri, ortodontica iz Londona, podijelila je video djevojke koja objašnjava da je otišla u Tursku kako bi napravila keramičke ljuskice za zube te upozorila na opasnost ovog novog trenda među mladima, kako prenosi Mirror.

Zubi - Tik Tok

Manouchehri je objasnila kako je ova djevojka zapravo napravila krunice s punim pokrivačem, a ne ljuskice koje se oblikuju lijepljenjem na zube, što uništava njezine zube te ostavlja niz negativnih učinaka.

“U prijašnjem videu već sam objasnila da brušenje zuba za postavljanje krunica oštećuje živac te da ćete imati problem s korijenom kanala, ali i morat ćete izvaditi zube nakon nekog vremena”, započela je Manouchehri u svom videu.

Dodaje kako se krunice moraju mijenjati svakih 10 do 15 godina, što znači ako ih napravite s 18 ili 19 godina, kao što je napravila djevojka u viralnom videu, morat ćete ih zamijeniti četiri ili pet puta tokom života, prenosi “Radiosarajevo“.

Ne samo da je to financijski teret, već je i teret za zdravlje jer se zub ne može ponovno pripremiti svaki put. Njezin video pregledan je više od sedam milijuna puta, a mnogi su u komentarima otkrili da ih je uspjela odgovoriti od ovog postupka.

“Hvala ti! Upravo sam dogovorila ovu proceduru za iduću sedmicu, hvala što si me spasila – komentirala je jedna korisnica, dok je druga napisala:

“Jako je tužno vidjeti što sve mladi rade kako bi sebe smatrali lijepima.

@drshaadimanouchehri

##veneers ##veneerscheck ##veneers_smile ##veneersjourney ##dentist ##dentistry ##dentalstudent ##makeover ##pov ##homesalon ##haircare ##fy ##fyp ##foryou ##foru

♬ original sound – Dr S Manouchehri


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh