Svaštara

Jeste li znali da neke poze u sek*u sagorijevaju više kalorija od treninga? Evo o kojima je riječ

U provedenom istraživanju otkriveno je da žene i muškarci potroše drugačiji broj kalorija.

ljubavni par- slobodna bosna

Stručnjaci su davno otkrili da je seks odličan način za sagorijevanje kalorija, a sada tvrde da su neke poze čak bolje od treninga u teretani. U istraživanju je sudjelovalo 112 heteroseksualnih parova koji su nosili uređaje za potrošnju kalorija tijekom seksa. Otkriveno je i da žene i muškarci potroše drugačiji broj kalorija, prenosi The Sun. Na ilustraciji ispod možete vidjeti koliko koja poza potroši kalorija u 30 minuta. Ružičastom bojom označena je prosječna potrošnja žene, a bijelom muškarca.

Poza u kojoj žene troše najviše kalorija je ona u kojoj muškarac leži na leđima, a žena je iznad njega u čučnju. Muškarci će pak najviše kalorija izgubiti kad je žena ramenima na tlu dok su joj noge u zraku, a muškarac ju opkorači i u polučučnju se okomito spušta prema njoj. Dobra vijest za žene je da je poza u čučnju i druga na listi poza u kojima žene najčešće dolaze do orgazma sa 72%, odmah iza pseće poze u kojoj orgazam doživljava 79% ispitanih, prenosi vecernji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh