Svaštara

Nabavite drvo novca – Ova biljka privlači novac u kuću ali i liječi

Debela žena ili drvo novca je biljka koju gotovo svi imaju kod kuće. Neke privlači njen izgled, drugi vjeruju da je ona u stanju da privuče novac u kuću.

Drvo novca - Screenshot

Ali ne znaju svi da se može uzgajati i sa zdravstvenim prednostima. Njene ljekovite osobine pomoći će da se rešite mnogih bolesti, jer ima antiinflamatorna, antivirusna i baktericidna svojstva.

METODE LIJEČENJA BILJKOM “Drvo novca ili Debela žena”:

Opekotine, modrice, uganuća, rane, posjekotine, apscesi
Napravite kašu od listova biljke, nanesite je na oštećeno područje kože i učvrstite zavojem. Promijenite kašu nakon 2-3 sata – kad se kaša osuši.

Artritis, artroza
Iscijedite sok od 10-15 listova “debele žene” i podmažite zglobove njime prije spavanja.

Angina, tonzilitis
Iscijedite sok iz 10 listova i rastvorite ga u 200 ml vode. Isperite grlo 3-5 puta dnevno.

Herpes na usnama
Iscijedite sok iz nekoliko listova i podmazujte pogođeno područje svakih 30 minuta. Ili namočite vatu u sok, nanesite je na pogođeno područje i zalijepite flasterom.

Čir na želucu i dvanaestopalačnom crijevu
Jedite na prazan stomak 2 lista biljke, temeljito ih žvačući.

Pijelonefritis, cistitis
Sameljite 5 listova biljke u 200 ml vruće vode. Ostavite 1 sat, a zatim procijedite. Sipajte lijek u 1 kašiku 15 minuta prije obroka, 3 puta dnevno.

Hemoroidi
Pričvrstite isječeni list, pomaže odmah.

Pažnja!
Budite oprezni, jer ova biljka sadrži arsen u velikoj koncentraciji. A to znači da ne bi trebalo da zloupotrebljavate ovu biljku. Predoziranje može dovesti do povraćanja, dijareje i gubitka svijesti.

Pazite na zdravlje svojih prijatelja i recite im o ljekovitim svojstvima ove biljke!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh