Svaštara

Evo kako da skinete MRLJE SA DNA PEGLE I FLEKE SA ZIDOVA! Mali trikovi ISKUSNIH DOMAĆICA!

Saveti naših baka i današnjim takozvanim savremenim domaćicama dobro dođu. Kada ne znate kako da uklonite mrlje sa zidova, odeće ili pegle treba samo da se setite šta su naše bake govorile i mrlje će brzo nestati.

Domaćica - Facebook

Mrlje na dnu pegle

Naše bake su govorile da kuća bez sode bikarbone nije domaćinstvo. Mrlje na dnu pegle možete ukloniti sa sodom bikarbonom i vodom, tako što ćete ih pomešati i trljati sa krpom dok ne očistite dno.

Fleke od crnog vina

Već je dobro poznato da se fleke od crnog vina uklanjaju belim vinom.

Kako ukloniti tragove pudera?

Skoro svaka žena se našla u situaciji da baš onda kada je u potpunosti spremna za izlazak je zadesi maler i kapne joj tečni puder na odeću. Naše bake nisu koristile puder, ali sam negde čula da se ovakve mrlje mogu skidati penom za brijanje. Nanesete je malo na fleku i zatim je operite.

Prljavi zidovi

Ukoliko su vaša deca bila kreativna i ostavila vam “uspomene” na zidovima, nemojte se brinuti, jer i za ovo postoji trik. Nemojte trljati vodom, jer to može samo da pogorša stvar. Ove fleke se najbolje uklanjaju mikrofiberom.

Kaput kao nov

Po kaputima se lako primeti da su iznošeni i da nisu novi. Često se dešava da se na njima nahvata prljavština, dlačice od ljubimca ili druge odeće i da nastanu neke neravnine na površini tkanine. Ovo možete srediti uz pomoć starog brijača tako što ćete preći preko površine, a on će lako ukloniti sve nesavršenosti i vaš kaput će opet biti kao nov.

Tesne cipele

Kupili ste nove cipele, broj vam odgovara, ali vam baš i nisu udobne. Niste ih do sada nosili, a treba u njima da provedete ceo dan i bojite se da ćete dobiti žuljeve. Jedan od trikova je da ih stavite u zamrzivač, a onda da obujete nekoliko čarapa i tako da hodate kako bi one poprimile oblik vaših nogu. Drugi trik je da umesto zamrzivača koristite fen i da grejete mesto koje treba da se raširi, prenosi informer.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh