Svaštara

Postoji formula koja govori koje veličine su savršene grudi,naučnici su utvrdili i kakve muškarci obožavaju

Istraživanje objavljeno u magazinu “Evolution and Human Behavior” pokazalo je da je ono što muškarce privlači kod ženskih grudi njihova veličina, ali i čvrstoća.

Studija je obuhvatila 267 ispitanika iz Brazila, Kameruna, Češke i Namibije. Sudeći prema rezultatima, u Brazilu, Češkoj i Namibiji muškarci najviše vole grudi srednje veličune, dok su Kamerunci skloniji što većim grudima, prenosi portal “Iflscience”.

Kroz različite kulture postoji jedna konstanta kad je reč o grudima, a to je činjenica da muškarci preferiraju čvrste grudi koje su tipične za mlade žene. S druge strane, velike su varijacije u tome kakva veličina grudi im se sviđa. U većini testiranih zemalja muškarci najviše vole grudi srednje veličine”, istakao je Jan Hvaliček iz Praga koji je predvodio studiju.Naučnici ističu da muškarci preferiraju čvrste grudi jer ih podsvjesno povezuju sa “seksualnim opstankom najsposobnijih”. Što su grudi čvršće, žena je zdravija i bolji je izbor za partnerku,piše Pressmedia

Inače, savjetnik plastičnog hirurga Alen Rezaj objasnio je da postoji i formula pomoću koje može da se izračuna savršena veličina i oblik grudi, a temelji se na čuvenom “zlatnom presjeku”.

Zlatni presjek je proporcija koja postoji u cijelom svijetu, može se primjeniti na bilo šta i koristi se hiljadama godina. Može se naći u egipatskim piramidana, estetici lica… Bilo je raznih studija koje definišu najatraktivniji oblik dojke uzimajući u obzir odnos gornjeg i donjeg pola dojke s nivoom bradavice koji predstavlja granicu između gornjeg i donjeg pola. Ti odnosi uključuju 35:65, 45:55, 50:50 i 55:45. Odnos dojki o kom se uglavnom govori u medijima i koji smatramo idealnim je 45:55″, rekao je Alen i dodao i da je važno da grudi na ženi budu u skladu sa ostatkom tijela.

On je naveo i neke poznate dame sa savršenim grudima, bar kada je riječ o ovoj formuli, a to su Deniz Ričards, Mišel Kigan, Miranda Ker, Amanda Holden i Holi Viloubi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh