Svaštara

POGLEDAJTE KAKO IZGLEDA STAN U KOJEM ŽIVI FIKRET HODŽIĆ SA SVOJOM PORODICOM: Na Instagramu često objavljuje slike (FOTO)

Mnogi su pandemiju koronavirusa iskoristili za brzu zaradu, naročito kada je riječ o trgovanju zaštitnom i medicinskom opremom, a jedan takav slučaj već nekoliko dana potresa Federaciju BiH, piše “Index.hr”.

Portal Fokus.ba je otkrio da je poljoprivredna firma FH Srebrena malina d.o.o., koja se primarno bavi preradom i konzerviranjem malina, figurirala kao uvoznik 100 respiratora iz Kine za Vladu Federacije BiH. Cijena posla je 10,5 miliona konvertibilnih maraka (KM), dakle oko 5 miliona eura.

Direktor Srebrene maline je TV voditelj Fikret Hodžić, koji je postao poznat po vođenju emisije “Zvijezda možeš biti ti” i zahvaljujući svojoj knjizi “I ja sam iz Srebrenice”, u kojoj je opisao kako je kao dječak preživio genocid u Srebrenici s majkom i desetomjesečnim bratom, dok su mu oca Ibrahima ubile snage Ratka Mladića. Poduzetni Hodžić je čak prije par godina pokrenuo prodaju majica sa simbolima srebreničkog genocida te ga neki odavno optužuju da pokušava profitirati na obiteljskoj tragediji.

U svakom slučaju, posao nabave respiratora iz Kine je malinaru Hodžiću dao direktor Federalnog štaba civilne zaštite Fahrudin Solak, kadar SDA, a iznos od 10,5 milijuna KM je Srebrenoj malini uplaćen direktno s računa Civilne zaštite Federacije BiH. Portal Raport.ba je objavio i kopiju dokumenta koji to dokazuje, uz konstataciju da su se tako izbjegle neophodne procedure.

Na njegovom Instagram profilu pronašli smo nekoliko fotografija koje pokazuju kako živi Fikret Hodžić.

Od slika njegovog automobila, preko slika stana.

Pogledajte i sami:
https://www.instagram.com/p/BK2bTsOBs-d/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/fikret_hodzic/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/BlCy7dSHQ-S/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/B7Lrhp6HlCf/?utm_source=ig_embed


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh