Svaštara

Pobijedio koronu pa proslavio 104. rođendan

Veteran Drugog svjetskog rata proslavio je 104. rođendan u svome domu u Alabami u Sjedinjenim Državama pošto je nekoliko dana bio u bolnici i pobijedio covid-19.

Major Wooten - Facebook

Major Wooten iz Madisona u Alabami bio je hospitaliziran 24. novembra pošto se zarazio koronavirusom, napisala je njegova unuka Holly Wooten McDonald na svojoj stranici Facebooka.

z bolnice je njezin djed otpušten u srijedu, dan uoči rođendana.

Na videosnimku koju je postavila unuka djeda su na izlasku iz bolnice ispratili lijekari i bolničari i uz članove porodice poželjeli “sretan rođendan”.

Major Wooten kojega porodica naziva “Pop Pop” zahvalio je medicinskom osoblju prije povratka kući.

U drugom svjetskom ratu Wooten je bio običan vojnik, a u ratu su bila trojica njegove braće, od kojih je jedan poginuo, prenosi “Radiosarajevo“.

Wooten je bio u grupi ratnih veterana koja je lani doputovala u Francusku na obilježavanje 75. godišnjice savezničkog iskrcavanja u Normandiji, prenosi Hina.

We got him home!!! Madison Hospital gave him the biggest send off today and 3 TV stations were there to capture it♥️
He…

Objavljuje Holly Wooten McDonaldUtorak, 1. prosinca 2020.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh