Svaštara

Zaključao trudnu djevojku na balkon, smrznula se do smrti, sve snimao

Ruski Youtuber Stasa Rifleja uhapšen je nakon što je zaključao svoju trudnu djevojku na balkon i pustio je da se smrzne do smrti, prenosi “The Sun”.

Stas Riflej - Screenshot

Potaknut svojim vjernim Youtube pratiocima, ovaj je Youtuber natjerao svoju trudnu djevojku Valentinu Grigorjevu da izađe na balkon na temperaturu ispod nule, noseći samo donji veš.

Youtuber je cijeli proces emitovao uživo na svom Youtube kanalu, a za svaki pogled je dobio 1000 dolara.

Njegova djevojka nalazila se u ranom stadijumu trudnoće, a ubrzo nakon što ju je Riflaj zaključao na balkon umrla je od hipotermije.

Njena šokantna smrt dovela je to niza reakcija u online svijetu. Ubrzo su počeli pristizati zahtjevi za hitnom zabranom internetskog ”nasilja u stvarnosti”, koje je lako dostupno svima, pa čak i djeci.

Stanislav Rešetnjikov, poznat kao Stas Rifley, cijeli događaj je emitovao uživo, sve do trenutka kada je shvatio da nešto nije u redu s Valentinom.

Kada je shvatio šta je učinio, Youtuber je djevojku spustio na kauč i krenuo s oživljavanjem.

Na snimku se može čuti kako panično uzvikuje njeno ime, prenosi “24sata“.

“Valja, jesi li živa? Šta se događa, zašto ne odgovaraš?! Srce, reci mi nešto molim te!”, uzviknuo je Youtuber svojoj djevojci.

Nakon što je uvidio da njegova djevojka ne reaguje poviao je gledaocima da nema pulsa i da više ne diše.

Snimak je u trenutku emitovanja pratilo čak 10.000 gledalaca, a prekinuo je sa snimanjem nakon dolaska hitne i njenog proglašenja smrti.

Rešetnjikov je nakon šokantnog događaja uhapšen i ispitan od strane ruske policije.

Prijete mu dvije godine zatvorske kazne ako forenzičari dokažu da je razlog smrti hipotermija.

Ubrzo nakon incidenta, Youtuberka Liza Lazerson reagovala je na spomenuti događaj. U svom najnovijem videu progovorila je o diskriminaciji žena na internetu i žestoko osudila potez ruskog Youtubera.

“Žena se smrznula do smrti, a publika je sve to gledala i punila džep ubici. Ovo mora prestati. Ovakvi video snimci ukazuju da je nešto pošlo po zlu u svijetu”, rekla je Youtuberka u videu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh