Svaštara

Horoskop – Šta nam donosi Merkur u Strijelcu do 21. decembra: Čuvajte se – padaju sve maske

Horoskop – Šta nam donosi čudesno putovanje Merkura kroz znak Strijelca! Vrijeme je za veliku istinu!

Strijelac - Večernji.hr

Merkur 1. decembra, u kasnim večernjim satima, ulazi u znak Strijelca u kojem će ostati do 21. decembra. U ovom znaku Merkur se ne osjeća najbolje jer je to znak njegovog progona.

Merkur je, da se ne lažemo, ipak bog kradljivaca, lukavosti, muljanja, snalažljivosti, neistine, dvosmislenosti, prevrtljivosti, alhemije. A Strijelac voli istinu i jasnu, veliku sliku. Strijelac, drži do svojih uvjerenja i stoji pri svom mišljenju, što prevrtljivcu Merkuru nikako ne odgovara.

U ovo vrijeme objektivno ograničenih mogućnosti, možemo iskoristiti ovaj period da stvorimo i spoznamo svoje životno uvjerenje, misiju, istinu. Da uvidimo šta su za nas laži i ko nas laže, sa čim se možemo povezati, a sa čim ne.

Ako uzmemo npr. vjerska ili filozofska pitanja koja su u domeni Strijelca, neko može biti odgajan unutar neke religije ili sam proučavati neku filozofiju i naći se na određenom spiritualnom putu. Međutim, unutar sebe može osjećati kako to nije njegov pravi put, ili uvidjeti da unutar tog puta postoji neka veća i viša istina.

Ovo je pravo vrijeme da unutar sebe spoznamo svoje istine, i vidimo smjer u kojem želimo ići. Takođe, svako, duboko unutra, osjeća da ima neku misiju, neki svoj talent koji ima širi kontekst i značaj. Vrijeme je da pogledamo u sebe i vidimo koja je naša misija, darma, poslanje, prenosi “Astro portal“.

U prolasku Merkura kroz znak Strijelca neće biti nekih težih aspekata, sredinom mjeseca ući će, zajedno u konjunkciji sa Suncem, u pozitivan aspekt s Marsom, što će omogućiti da jasno i konkretno izrazimo svoje mišljenje i uvjerenje i da stanemo iza njega. Nećemo se ustručavati ništa reći, čak i našim autoritetima i nadređenima. Više nećemo morati živjeti u laži radi straha od autoriteta ili što će reći okolina.

Što ne znači da će neko objeručke prihvatiti naše istine, ali unutar nas nema više bojazni izraziti svoje mišljenje, uvjerenja i stavove. Također, radi podsticaja Merkura sa Južnim Mjesečevim čvorom, mogu na svjetlo dana izaći istine i razotkriti se laži koje su vezane za neku daleku prošlost.

Komunicirajmo slobodno, direktno, bez laži i uvijanja, odbacimo svoje maske i sve iza čega se krijemo. I drugima će pasti maske, jer Strijelac naprosto ne trpi laži.

Irena Dumančić Baranja


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh