Svaštara

Horoskop / U trenucima bijesa niko nije med i mlijeko, ali prije nego što naljutite Škorpiju ili Ovna napišite testament

Dok jedni imaju kratak fitilj, drugi će čak i ljutnji pristupati staloženo, a sve je to u Zodijaku određeno planetom Mars.

Ljutnja - Doctoroz.com

Otkrijte kakav je koji znak ako ste ga naljutili.

Čak i ako se smatrate opuštenim ili smirenim čovjekom, neki okidači izazvaće provalu ljutnje koja je svakome nagonska reakcija, a ona zavisi od temperamenta koji je zadat horoskopskim znakom. Da se ljutnja u Zodijaku ukratko i duhovito opisuje, ona bi izgledala ovako:

Ovan: Ubije vas
Bježite od ljutog Ovna. Samo bježite i sakrijte se. Ovan ne bijesni, on je stihija. Pričekajte da se smiri prije bilo kakvog pokušaja razgovora. Ovnovi se smatraju i bebama Zodijaka, a oni eksplodiraju bez primisli kako će to uticati na druge. Oni nisu ti koji će prikrivati svoje osećaje, bili ono dobri ili loši – pa kad su ljuti, zaista su ljuti. Moć njihovog bijesa je velika, ali brzo će nestati ako druga strana ostane smirena i ne reaguje. Nakon toga se Ovan obično osjeća loše, ali to ga neće spriječiti drugi put.

Bik: Gađa vas stvarima
S Bikom imate mali prostor za brzo djelovanje – zamislite vulkane, tihe, polako i dugo kuhaju dok ne eksplodiraju s puno lave. Brzo se izvinite i pokažite žaljenje, to vas može spasiti od bijesa. Ako se Bik ljuti na vas, on će vam to dati do znanja suptilnim znakovima, na prvu će postati tiši i hladniji – no, ako ne reagujete, mogu da bacaju stvari, viču, vrijeđaju, prijete. Olakšavajuća okolnost je što njima treba zaista puno da se naljute.

Blizanci: Vrište
Pripadnik ovog znaka će vikati na vas ako je ljut. Samo stojte tamo i glumite vreću za primanje verbalnih udaraca, sve će proći jednako brzo kao što je i došlo. Najbolje je ne odgovarati, samo ćete se uplesti u svađu. Budući da Blizanci vole da pričaju, nije čudno da ljutnju izražavaju kroz grube riječi, sarkazam i uvrede. Ipak, mogu da budu i smireni, a tada će vam zadati hirurški precizan i bolan najniži udarac,

Rak: Plače
Ljutnja se kod pripadnika ovog znaka polako gradi, a definitivno zavisi od toga koliko ste ih puta i na koji način prešli. Ako vam je prvi put, samo će se duriti. Izvinite se i neko vrijeme pazite da ga ne uvrijedite. Ako vam nije prvi put, budite oprezni, zakopaće sve svoje frustracije i biti samo pasivno-agresivan sve dok ne pukne jedan dan i naprosto vas precrta proglašavajući vas najvećim neprijateljem.

Lav: Reži
Kad se pripadnici ovog znaka naljute, oni idu korak dalje od ljutnje i završe u delirijumu bijesa, zaista se može čuti lavlja rika. Što je glasnija i intenzivnija njihova vika, oni se bolje osjećaju. Njihova taktika je napadačka, ne misle o tuđim osjećajima ni efektu njihovih riječi. Iako je vrlo vjerovatno da će vam oprostiti to s čime ste ih već naljutili, ne očekujte da će se poslije izviniti za svoje ponašanje, jer su preponosni, naročito ako su uvrijeđeni.

Djevica: Ignoriše vas ćutanjem
Pripadnicima ovog znaka nije naročito prijatno da iskažu gnjev, stoga ga zadržavaju koliko god mogu i upravo zbog njega imaju brojne želudačne i probavne probleme. Oni će tako vješto ćutati i suzdržavati se govoreći da je sve u redu, da će svi oko njih ostati iznenađeni nakon što ljutnja napokon izađe. Obično se kod njih ne radi o tome šta se dogodilo maloprije, već je uzrok nešto iz daleke prošlosti. Tada mogu da plaču zbog razočaranja i da lupaju vratima.

Vaga: Zacrveni se i stiska zube
Ne postoji stvar na svijetu koju Vaga mrzi više od sukoba, a upravo zato će se ljuta Vaga zajapuriti, zacrvenjeti i stiskati zube. Ako odluče da je njihov bijes sasvim opravdan, ponašaće se ekstremno iracionalno. Na kraju svega, vjerovaće da ni u čemu nisu pogriješile i vrlo vjerovatno će se ljutiti još danima, uzevši sebi za pravo da vas kazne.

Škorpija: Ubije vas na spavanju
Njihov bijesni pogled poslaće vam trnce niz kičmu, a stvari koje će im izlaziti iz usta zvuče kao da su iz psihopatskog filma – brutalne. Škorpije nije lako izbaciti iz takta, ali ako se to dogodi – pripazite se. Oni nisu znak koji lako i brzo oprašta, te oni nikad ništa ne mogu “samo da puste” ako su se već naljutili.

Strijelac: Pobjegne od vas
U svađama su pripadnici ovog znaka poprilično iracionalni i nemaju poštovanja prema tuđim osjećajima. Napadaće drugu stranu bez plana, a iz faze vikanja prelaziće u fazu plača. Ipak, jednom izneseni stav ne mijenjaju, a potrebno im je puno uvjeravanja da oproste tuđe uvrede. Za njih je najbolje da ne ulaze u rasprave odmah, već da važnije odluke prespavaju.

Jarac: Otpusti vas/sredi vam otkaz
Pripadnici ovog znaka ljutnju shvataju vrlo ozbiljno i obično je ne izražavaju sve dok neko zaista ne pređe njihove granice. Mogu da razbiju ono što im se nađe pri ruci, ali pre će lupiti sa svojom rukom nego s nekom stvari. Postaće veoma kritični i sasipati vam sve negativno o vama u lice tako da ćete ostati zatečeni. Veoma bijesni, u stanju su da šokiraju sve oko sebe svojim ponašanjem.

Vodolija: Spusti vam slušalicu
Njihova prva linija odbrane je ćutanje i prestanak pričanja s vama, a tada će oni sjesti u auto ili izaći u šetnju i sami sa sobom provesti sate. Najbolje je da pokušate da ih ignorišete dok sami sebe ne smire. Ako to ne mogu, nema vam pomoći i slušaćete ih satima u kojima ćete se osjećati kao na mučilištu. Budući da su poprilično smireni, ovi scenariji su rijetki.

Ribe: Ostanu u krevetu
Pripadnici ovog znaka obično su preosjetljivi, a kako ne vole da njihovi osjećaji budu povrijeđeni, trude se da to ne rade ni drugima. Ipak, izgube li živce, prirediće pomalo teatralne scene i tražiti samoću. Nakon što se ohlade, a to je brzo, imaju snažnu potrebu odmah da izglade situaciju. Čak će i sami tražiti oproštaj, pa i kada objektivno nisu krivi. No, kako tuđe komentare često doživljavaju kao sopstvenu kritiku, to im je način da izbalansiraju odnos, piše “Prva“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh