Svaštara

Horoskop / Ovan, Blizanci, Rak i Vodolija najčešće razviju mentalne bolesti, ali ima lijeka

Stručnjaci za astrologiju uvjereni su da pojedini znakovi Zodijaka imaju veće sklonosti ka razvijanju mentalnih bolesti, ali u isto vrijeme nude i rješenje.

Uplašena žena - Ilustracija/Blogspot.com

To su ova 4 znaka:

Ovan
Najslabiji dijelovi tela osoba rođenih u znaku Ovna su glava, mozak, oči, nos, vilica, cirkulacija, srce, bubrezi i reporuktivni organi. Ovnovi imaju naviku da svoju energiju troše nekontrolisano, pa su podložni povredama, zapaljenjima, akutnim infekcijama, visokoj temperaturi i lošoj krvnoj slici, ali i mentalnim bolestima.

Najviše im prija svjež vazduh, poravak pored mora ili bilo koje vode. Za njih je to najbolji lijek.

Blizanci
Dijelovi tela u najvećem riziku kod Blizanaca su ramena, ruke, prsti, pluća, štitna žlijezda, a posebno je osjetljiv nervni sistem. Skloni su bronhitisu i astmi, ali i neurozama i zapaljenjima mozga, zbog kojih može doći do razvoja mentalnih poremećaja. Skloni su i hipohondriji.

Najbolji lijek za Blizance je balansirana ishrana i aktivnost koja oslobađa od mentalnog stresa.

Rak
Rakovi su rođeni gurmani, pa su im digestivni organi uvijek slaba tačka, a moraju da paze i na pluća i jetru, koji su takođe veoma osjetljivi. Rakove izuzetno pogađa šta se dešava oko njih, što se ogleda u njihovom emocionalnom stanju i poremećajima koji se na kraju mogu razviti iz njega. Veoma su skloni depresiji, histeriji i nasljednim mentalnim bolestima.

Najbolje se oporavljaju na planinskom vazduhu okruženi voljenim osobama.

Vodolija
Ekstremiteti, srce, krvotok i respiratorni trakt slaba su tačka Vodolija, a posebno je osjetljiv mozak. Za ovaj znak tipične bolesti su anemija, oboljenja krvnih sudova, migrene, ali i neuralgije i mentalni poremećaji. Za dobro fizičko i mentalno zdravlje, Vodolija mora da jede puno mesa, vitamina i minerala, i da jede redovno.

Organizam Vodolije odlično odgovara na biljke i homeopatske lijekove, a najbolji lijek za njih je dug i kvalitetan san, piše “Stil“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh