Svaštara

Zašto muškarci obožavaju ženske grudi

Osim što su važna erogena zona i hraniteljice u najranijim životnim danima, ženske grudi imaju još mnogo značenja – barem za muškarce.

Grudnjak - Blogspot.com

Muškarci vole ženske grudi. To je opće poznata činjenica, ali žene svejedno ne razumiju tu mušku fascinaciju grudima. Nije to samo zato što su lijepe ili što su simbol ženstvenosti, razlozi su zapravo različiti i vrlo zanimljivi. Vrijeme je da ih i vi naučite

Smiruju ih
U ovom surovom svijetu punom oštrih rubova – u doslovnom i prenesenom značenju – ženske grudi dođu kao melem na ranu. Oble, jedre i tople uspješno smiruju muškarce. Naravno, podsvjesno ih podsjećaju i na najranije djetinjstvo kada su im osiguravale hranu te pružale osjećaj sigurnosti, stabilnosti i zaštićenosti.

Simbol plodnosti
Grudi su jedne od glavnih obilježja ženstvenosti. Ako su jedre i lijepe, u muškarcima podsvjesno bude osjećaj plodnosti, obilja i zdravlja, ali i osjećaj za produljenje ljudske vrste. Ženske grudi njima označavaju žensku sposobnost za davanje i održavanje života te brige i nježnosti.

Važna erogena zona
Muškarci znaju da su ženske grudi iznimno osjetljive te su stoga važna erogena zona. Budući da svaki pravi muškarac želi pružiti ženi užitak, zna da grudi u tomu imaju važnu ulogu pa ih nastoji proučiti – u svakom pogledu.

Ugodne su oku
Muškarci su vizualni tipovi i uzbuđuje ih ono što vide (a katkada i ono što ne vide). Upravo zato znaju gledati u ženske grudi, čak i kad to nije baš pristojno. Jednostavno si ne mogu pomoći jer znaju da je to jedan od najvažnijih dijelova tijela kada je riječ o seksualnosti.

Utjecaj društva
Možda bi bilo bolje reći da je zapravo riječ o utjecaju medija s obzirom na to da smo svakodnevno izloženi velikom broju slika ženskih grudi. Budući da ih stalno bombardiraju takvim informacijama, muškarci postaju ‘programirani’ – ženske grudi su predmet poželjnosti,piše Pressmedia

Privlačnost skrivenog
Za razliku od ženskih ruku koje su uvijek izložene kad je vani toplo, grudi su uvijek skrivene. I to golica maštu muškaraca, a ženske grudi čini gotovo mističnim predmetom i objektom znatiželje i želje.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh