Svaštara

Majka desetero djece preminula 11 dana nakon što je rodila prvu kćer

“Ne znam kako ću živjeti bez nje”, izjavila je njena najbolja prijateljica

majka. kćerka - fokus

Manje od dvije sedmice nakon što je dočekala prvu kćer, preminula je majka desetero djece iz Teksasa. Sonya Harlow godinama se molila da dobije kćerku, rekao je njen muž Spencer za The Bluebonnet News.

Molitve su joj uslišene 5. novembra kad je rodila kćerku kojoj je dala ime Eliyanah, što znači “Bog je odgovorio”. Samo 11 dana kasnije izgubila je bitku za život.

“Ne znam kako ću živjeti bez nje”, izjavila je njena najbolja prijateljica Nancy Leger Davie koja je pokrenula humanitarnu akciju za porodicu Harlow na GoFundMeu.

Sonya (39) je imala komplikacije tokom trudnoće, poput preeklampsije, zbog čega nije mogla raditi.

“Nije radila mjesecima prije porođaja pa se njen muž sam finansijski brinuo o svih desetero djece”, dodala je Davie.

“Imala je samo dječake kod kuće i molila se za curicu. Nazvali smo je Eliyanah, ona je Božji odgovor na naše molitve”, dodao je Spencer, prenosi “Fokus“.

Sve je bilo idealno do prošlog ponedjeljka, kad je Spencera probudilo stenjanje njegove ženež.

“Okrenuo sam se i vidio da umire. Oživljavali smo je do dolaska hitne pomoći, no izgubila je znakove života, bilo je prekasno”, ispričao je.

“Kako je njena smrt iznenadna, nije bilo životnog osiguranja i ušteđevine. Sav novac bit će potrošen za pokop, a ako nešto ostane bit će proslijeđeno djeci”, rekla je Davie.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh