Svaštara

HOROSKOP – ŠTA VAS OČEKUJE U VELIKOJ VLADAVINI STRIJELCA: Budi se nova nada, svjetlost ispunjava naš život (do 23. decembra)

Horoskop – Saznajte kakvu sudbinu i karmu donosi vladavina Strijelca do 23. decembra 2020. godine…

Žena & zima - Facebook

Od 21. novembra, u večernjim satima, Sunce ulazi u Strijelca, što se smatra najvećim astrološkim prelazom iz mraka u svjetlo. Škorpija je znak koji je vezan uz Plutona, Hada, dakle vladar je podzemlja, donjih svijetova, naše psihe i najdubljih tajni, tabua i opsesija. Zadnji stepen Škorpije smatra se “nuklearkom zodijaka”, najsnažniji je i najmoćniji stepen u kojem se događaju završna čišćenja i introspekcije. Događa se nešto poput smrti, kada bi se u ovogodišnjem ciklusu trebalo otpustiti sve što je preostalo. A to može biti vrlo neprijatno.

A nakon toga slijedi prelaz u najoptimističniji, najvedriji i najsretniji znak Zodijaka – u Strijelca. Simbolika Strijelca prikazuje luk i strijelu uperenu u nebesa. Okrećemo se gornjim svijetovima, rađa se svijetlo, nova nada. Očišćeni i puni spoznaja iz Škorpije nalazimo nova rješenja, shvatamo da nije sve tako crno i bezizlazno, da otvorena vrata i novi prolazi uvijek negdje postoje. Preplavljuje nas entuzijazam, sreća, novi počeci, nova razmišljanja i lakoća postojanja. Vladar Strijelca, Jupiter doduše je u Jarcu gdje se gadno namučio cijelu godinu, ali na samom kraju perioda Strijelca i on se seli, za njega, puno bolju Vodoliju.

Početkom decembra Sunce će napraviti sretan aspekt prema Marsu, dat će mu podršku i novu snagu, zamah i zalet (prije nego Mars ponovo uđe u kvadrat sa Plutonom Jupiterom i Saturnom), tako da ćemo se osjećati puni energije i zanosa, smišljaćemo nove početke i kako raskrčiti ono što nam se činilo nemogućim. A od 5. do 15. decembra, Sunce će raditi kvadrat s Neptunom tako da su u tom periodu moguća pogrešna shvatanja, nesporazumi te se čuvajte prevare.

Takođe nas u periodu Strijelca očekuju dva pomračenja – Mjeseca, 30. novembra, i Sunca, 14. decembra. Pomračenja jesu zahtjevna, ali su i izvrsno vrijeme za manifestaciju onoga što želimo u životu. Ko prati moje tekstove, taj se sjeća da smo u periodu Tamnog Meseca u Škorpiji radili na stvarima i emocijama koje više ne želimo, a sada u periodu Strijelca možemo se orijentisati na naše želje i snove i prizvati u život ono što bismo htjeli.

Ipak, u periodu Strijelca još ćemo neko vrijeme osjećati i energiju Škorpije, jer Merkur je još uvijek tamo do 1. decembra. Međutim, Merkur će sada izvlačiti ono najbolje od Škorpije, jer ulazi u dobre aspekte sa Plutonom, Jupiterom i Saturnom, što je dobro za sve oblike poslovnih dogovora i pregovora, te sklapanje povoljnih ugovora.

Iako su ova vremena za mnoge poslovno krizna, ipak će se u naredna dva sedmice pronaći neki modul kako spasiti poslovanje, te napraviti plan kako prevazići ovo razdoblje. Takođe, naše misli i promišljanja, iako su još uvek duboka i ne trpe površnost, ipak postaju optimističnija i pronalaze nova rješenja. Razgovori su konstruktivni, pa je dobar period za iskomunicirati sve što je ostalo nerazriješeno ili prekinuto još od kraja oktobra, u tom vremenu kada je Merkur radio nepovoljan aspekt sa Saturnom i Uranom.

U ovom periodu, pogotovo u njegovoj prvoj polovini, Venera je najproblematičnija planeta jer i ona ulazi u Škorpiju, koji je znak njenog izgona i gdje izvlači ono najgore. Pogotovo do početka decembra kada radi opoziciju sa nepredvidljivim Uranom i donosi nagle prekide. Zato, ako želite sačuvati neki odnos bolje je da ništa ne preduzimate do početka decembra, ali ako odnos pukne možda mu je već i trebao doći kraj.

Tako da u partnerskim i ljubavnim pitanjima nas očekuje puno preispitivanja, dublje pronicanje u odnos, a neće nam biti strane niti opsesija, ljubomora, patnja i drama. Takođe su mogući nagli gubici novca, sve do početka decembra, a nakon toga finansije bi se trebale popraviti.

Međutim, kada Venera izađe iz opozicije sa Uranom, početkom decembra, izaći će i sa spaljenog puta – koji se smatra najgorim Venerinim položajem u Zodijaku. Tad će napraviti trougao, sretan aspekt prvo sa Neptunom, što će doneti romansu i novu nadu, nekima zaljubljenosti i leptiriće u stomaku, a zatim se*stil sa Plutonom, Jupiterom i Saturnom gdje se očekuje smirivanje strasti i negativnih emocija.

Ljubav će i dalje biti duboka i sveprožimajuća, ali neće biti toliko opterećena negativnostima, tako da je početak decembra izvrstan period za produbiti ljubavnu i partnersku vezu. Isto tako, dobar je i period i za upoznavanje nove osobe. Ukoliko neko počne vezu u decembru, ova veza je predodređena da bude duboka, trajna i ozbiljna, prenosi “Astro portal“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh