Svaštara

Preživio malariju, opasnu groznicu i covid, sad se bori za život nakon ugriza zmije

Njegova porodica kaže da su jako uplašeni zbog njegovog stanja te se nadaju da su sljepoća i paraliza noge samo privremeni

Ian Jones - Fokus

Britanski humanitarni radnik u Indiji ostao je slijep i paraliziran nakon potencijalno smrtonosnog ugriza kobre.

Iana Jonesa s otoka Wight ugrizla je kobra u selu blizu Jodhpura, u indijskoj saveznoj državi Rajasthan.

Njegova porodica kaže da su jako uplašeni zbog njegovog stanja te se nadaju da su sljepoća i paraliza noge samo privremeni.

Njegov sin za BBC je izjavio kako je Jones tokom svog boravka u Indiji bolovao i od malarije, denga groznice i koronavirusa.

Bivši zdravstveni radnik vodio je humanitarnu organizaciju čiji je cilj obrtnicima pomoći da se izvuku iz siromaštva. Claire Robertson koja vodi to poduzeće rekla je kako je Ian privremeno živio u skladištu organizacije u Jodphuru kako bi bio bliže ljudima kojima želi pomoći.

“Bio je u dijelu skladišta u kojem je stvorio stambeni prostor kad je njegov udomljeni pas Rocky počeo lajati, a kad je pružio ruku da ga smiri, kobra ga je zbog naglog pokreta dva puta ugrizla”, rekla je.

Jonesova porodica rekla je da je proveo gotovo dvije sedmice na intenzivnoj njezi, ali je napustio bolnicu u Indiji zbog velikog broja pacijenata s covidom.

Za njega pokrenuta je i GoFundMe kampanja s ciljem pokrivanja njegovih medicinskih troškova i prijevoza do kuće, a ciljani iznos već je debelo promašen, prenosi “Index“.

Njegov sin Sebastian rekao je kako je njegov otac odlučan da ostane u Indiji i nastavi pomagati onima kojima je potrebna njegova pomoć.

“Kad smo čuli da je, povrh svega što je već prošao, pretrpio i zmijski ugriz koji je obično fatalan, iskreno, nismo mogli vjerovati”, rekao je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh