Svaštara

Horoskop – mračne dubine i velike promjene: Šta vam donosi mlad Mjesec u znaku Škorpije (od 15. novembra)

Mlad Mjesec donosi mračnu energiju, ali uzdižete se iz pepela poput feniksa… Saznajte šta vas sve očekuje od 15. novembra…

Škorpija u horoskopu - Savremenazena.de

Očekuje nas nova energija – mlad Mjesec u znaku Škorpije od 15. novembra!

Posljednji Super mladi Mjesec u 2020. godini donosi nam pojačane emocije i intezivnu energiju, ali istovremeno i veliki potencijal za zarastanje emotivnih rana.

Osjetit ćemo izuzetnu živopisnu dugu različitih emocija. Osjetit ćemo da smo živi, jer emocije su esencija naše duše.

Došli smo na ovu planetu kako bismo osjećali, iskusili svu paletu boja emocija i kroz njih stvarali umjetnost života, otkrivali istinu, budili se i upoznali osjećaj ljubavi.

U mračnoj noći mladog Mjeseca u znaku Škorpije, od nas se zahtjeva da se posvetimo svom unutrašnjem biću i malo bolje sagledamo vlastite emocije.

Dopustite sebi da osjetite apsolutno sve: najdublje strahove, bol, snažnu ljubav, neuništivu nadu i najljepše snove

Naša je dužnost da sjedimo sa svojim mislima i osjećajima dok se uzdižu i posmatramo ih što je moguće neutralnije i bez osuđivanja. Važno je osvijestiti – mi nismo svoja osjećanja i misli, mi ih samo proživljavamo.

Naše emocije i misli su samo ogrtač koji nosimo na životnom putovanju.

Kada uđemo u mračne dubine Škorpije, možda se nećemo osjećati prijatno, ali to je naš neophodan zadatak.

Ponekad je potrebno učiniti nešto što nije prijatno, ponekad je potrebno suočiti se sa sjenkama, strahovima i sumnjama. Kada upoznamo i zaista vidimo svoje najveće rane, dobijamo puno snage i mudrosti.

Takva snaga i hrabrost dolaze samo kada se usudimo da pogledamo pravo u svoje najveće rane i bol.

Kada pogledamo svoju tamu, kada je razumijemo, tada možemo početi da se izdižemo iz nje ka svjetlosti. Tada iscjeljenje može da počne.

Ovo je suština Škorpije, koja takođe predstavlja feniksa. Škorpija ima izvanrednu sposobnost preobražaja i može se podići iz pepela i odletjeti u nebo poput feniksa. U sebi ima moć za novo rođenje, bez obzira šta joj se dogodilo u prošlosti.

Ove godine se većina ljudi suočava sa strahovima, nesigurnostima i nestabilnošću. I ovog puta Mjesec nas podsjeća da u nama uvijek postoji snaga da se uzdignemo iznad haosa.

Mlad Mjesec nas podsjeća da čak i kada stvari gore oko nas i kada vidimo samo pepeo, to je dio života ili ciklus smrti i ponovnog rađanja. Kada sve „izgori“ vrijeme je za novi život. To nam se dešava mnogo puta tokom našeg života i neka vam mlad Mjesec u Škorpiji pokaže put vaše trenutne transformacije.

Neka vas podsjeti dokle ste stigli do danas. Neka vam pruži nadu u nove mogućnosti.

Mlad Mjesec će nas odvesti u dubine, ali na njega će uticati i Jupiter koji donosi zrake nade i pozitivnosti. Jupiter nam kaže da u pozadini događaja postoje sve veći planovi. Da je neophodno sagledati stvari iz šire perspektive, osloboditi se svojih ograničenja i fiksnih pogleda i uočiti koliko je svaki događaj u našem životu neophodan, jer nas vodi tačno tamo gdje treba da budemo.

Stvari se uvijek mijenjaju i transformišu, nemamo uvijek kontrolu nad tim, ali imamo kontrolu nad tim kako reagujemo na promjene.

A kada ste okruženi nekim teškim osjećanjima … Kada sjednete sa svim svojim teretima i pokušavate da ih prihvatite i oslobodite, upamtite – i ovo će proći.

Pokušajte da pogledate iz ptičje perspektive. Zamislite da ste ptica koja leti i sa neba i posmatra svoj život.

Kada se odvojimo od situacije, možemo vidjeti da je sve na svom mjestu, prenosi “Lovesensa“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh