Svaštara

Zdravstveni horoskop za novembar 2020. godine: Lavu slabi imunitet, Strijelac muči muku sa hormonima

Preporučena ishrana za vaš horoskopski znak!

Frižider - Megagiga.info

Mjesečni horoskop za zdravlje – novembar 2020. godine!

OVAN
Nakon perioda promjenljivog i oslabljenog zdravlja, novembar će vam donijeti znatno poboljšanje. Više nego obično ćete voditi računa o svom zdravlju, preduzimaćete preventivne mjere i koristiti metode za jačanje imuniteta. Bićete otporni na stresne okolnosti što će znatno doprinijeti stabilnosti vašeg zdravlja. Osjećat ćete potrebu da se više krećete i vježbate.

Vaša ishrana treba da sadrži gradivne namirnice pune vitamina i proteina. Od povrća jedite kuhani krompir, celer, peršun i šargarepu. Posebno će vam prijati čorbe od mješanog povrća, sa većom količinom peršunovog lista.

Od voća jedite sušene smokve i grožđe, kao i jabuke. Ribu i pileće bijelo meso možete jesti češće, kao i mladi sir i jaja. Izbjegavajte slatkiše.

BIK
Zdravlje će vam tokom novembra biti uglavnom stabilno. Bićete stalno u pokretu, što će poboljšati vašu fizičku kondiciju. Praktikovaćete duge šetnje na mjestima gdje ima čistog vazduha. Prijaće vam češći odlasci u prirodu.

Vaša otpornost na stres će biti pojačana. Izbjegavajte duži boravak na vjetru i kiši jer ćete biti osjetljivi na hladnoću i možete da se prehladite.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži integralne žitarice, mladi sir, masline i sušeno voće poput smokvi i grožđa, što možete konzumirati svakodnevno. Uzimajte više jogurta, a izbjegavajte mlijeko, šećer i previše začinjenu hranu.

Meso jedite umjereno i uglavnom kuhano. Delikatese od mesa izbjegavajte. Uzimajte vitamin B6 i D. Pijte mineralnu vodu.

BLIZANCI
Prva dekada novembra donosi vam zdravstvene smetnje i slabost koju ćete osjećati u predijelu bubrega, pankreasa, jetre i mokraćnih kanala. Bićete podložni glavobolji, posebno ako ste meteoropata. Kontrolišite češće krvni pritisak.

Merkur će u drugoj dekadi novembra ući u znak Škorpiona i vaše polje zdravlja što će doprinijeti poboljšanju. Bićete fizički aktivniji.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži kaloričnu hranu, laku za probavu. Jedite kuhano povrće, posebno brokoli, sočivo, blitvu, peršun. Takođe jedite krastavac, kao i kiseli kupus. Orašasti plodovi su vam važni za dobro zdravlje. Jedite orah, badem i sjemenke bundeve.

Od voća će vam najviše prijati ananas, banane i citrusi. Meso jedite umjereno, možete i ribu.

RAK
Izbjegavajte da se izlažete previše hladnom vremenu, vjetru i kiši. Mogli biste da se prehladite. Većim dijelom novembra će vam zdravlje biti stabilno i vitalnost će vam biti jaka.

Poboljšaćete i vaš imunitet ali je u tu svrhu važno da se više krećete, da radite fizičke vježbe i da se ispravno i zdravo hranite. Sredinom mjeseca možete biti podložni pojačanom umoru.

Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od namirnica baziranih na voću i povrću, sa što manje namirnica životinjskog porijekla. Posebno izbjegavajte mesne delikatese, hranu pečenu na ulju, brzu i previše začinjenu hranu. Mlijeko izbjegavajte i jedite uglavnom mladi sir i jogurt. Hljeb i žitarice uzimajte umjereno.

Povećajte unos meda, kolagena i vitamina D i E.

LAV
Imunitet će vam biti oslabljen u prvoj i drugoj dekadi novembra. Moguće su disajne smetnje, virusne infekcije, urološka infekcija ili upala, a bićete osjetljivi i na promjene vremenskih prilika. Lako ćete se zamarati i biće vam potrebno više odmora.

U trećoj dekadi novembra vaše zdravlje će doći u stabilno stanje. Bićete više u pokretu i otporni na stres.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje pomažu vašem organizmu da se oslobodi štetnih materija. Zeleno povrće ali i kiseli kupus, turšija, kiseli krastavci doprinijet će boljem zdravlju.

Od voća jedite suve smokve, jabuke, urme i pomorandže. Obavezno uzimajte morsku ribu i pijte više tečnosti. Izbjegavajte slatkiše, brzu hranu i alkoholna pića.

DJEVICA
Potrebno vam je više vremena za odmor i relaksaciju. Izbjegavajte duže izlaganje vlažnom vremenu. Biće vam osjetljivi disajni putevi i mokraćni kanali, pa može da dođe do lakše upale. Najviše ćete biti podložni upali u predijelu grla.

U trećoj dekadi novembra vaš imunitet i fizička kondicija biće pojačani i stabilni. Bićete otporni na stres i dobro ćete se osjećati.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su u svojoj osnovi bazne, kao što su celer, smokve, limun, peršun i morske alge. Jedite masline, patlidžan, proso i heljdu, kao i kiselo povrće. Prijaće vam pečurke i soja.

Od voća jedite pomorandže, mango i papaju. Meso i mliječne proizvode uzimajte u umjerenim količinama. Izbjegavajte svinjetinu.

ŠKORPIJA
Bićete stabilnog zdravlja većim dijelom novembra. Jedino je važno da izbjegavate hladno i kišno vrijeme jer biste mogli da se prehladite.

Moguća je prolazna i lakša upala ili virusna infekcija, kao i otežana cirkulacija u predijelu nogu. Potrebne su vam svakodnevne fizičke vježbe i psihofizička relaksacija. Budite u svemu umjereni i poštujte vrijeme za odmor.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje sadrže vitamine i kalorije. Od povrća uzimajte krompir, šargarepu, peršun, kelerabu i kiselo povrće kao što je miješano kiselo povrće, krastavci i kupus.

Voće jedite svakodnevno u većoj količini. Prijaće vam jabuke i pomorandže, kao i sušene smokve i hurme. Meso, mliječne proizvode i ribu uzimajte umjereno.

STRIJELAC
Bićete osjetljivog zdravlja zbog čega je neophodno da se više odmarate, da ni u čemu ne pretjerujete i da preduzmete preventivne mjere u cilju zaštite zdravlja. Tegobe možete osjećati u predijelu koljena, donjeg dijela leđa, mokraćnih kanala, a bićete skloni i prehladi i virusnim infekcijama.

Moguć je i hormonski disbalans. Izbjegavajte stresne okolnosti.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su bazne osnove, a to su od voća limun, mango, papaja, suho grožđe i suhe smokve. Od povrća jedite patlidžan, prokelj, praziluk i krastavac.

Kao dodatak jelu uzimajte med, morske alge i masline. Izbjegavajte kafu, alkoholna pića, slatkiše i brzu hranu. Proso, heljdu i jogurt jedite za doručak. Pijte čajeve.

JARAC
Uglavnom ćete biti dobrog zdravlja tokom novembra i bićete često u pokretu, što će pozitivno uticati na vaš imunitet i fizičku kondiciju.

S druge strane ćete biti osjetljivi na stresne okolnosti, što će zahtjevati da nalazite dovoljno vremena za psihofizičku relaksaciju. Moguća je lakša upala u predelu urinarnog trakta. Kontrolišite nivo šećera u krvi.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje su srednje kalorične i koje sadrže vitamine. Od povrća će vam prijati turšija, kupus, krastavci, peršun, krompir i celer.

Od voća jedite sušene smokve i grožđe, a od svježeg jabuke i pomorandže. Morsku ribu spremajte češće. Izbjegavajte meso sa roštilja i pretjerano začinjenu hranu. Pijte više vode i voćnih sokova.

VAGA
Bićete stabilnog zdravlja većim dijelom novembra. Jedino je važno da izbjegavate hladno i kišno vrijeme jer biste mogli da se prehladite.

Moguća je prolazna i lakša upala ili virusna infekcija, kao i otežana cirkulacija u predijelu nogu. Potrebne su vam svakodnevne fizičke vježbe i psihofizička relaksacija. Budite u svemu umjereni i poštujte vrijeme za odmor.

Vaša ishrana bi trebalo da sadrži namirnice koje sadrže vitamine i kalorije. Od povrća uzimajte krompir, šargarepu, peršun, kelerabu i kiselo povrće kao što je miješano kiselo povrće, krastavci i kupus.

Voće jedite svakodnevno u većoj količini. Prijaće vam jabuke i pomorandže, kao i sušene smokve i hurme. Meso, mliječne proizvode i ribu uzimajte umjereno.

VODOLIJA
Tokom prve polovine novembra imaćete osetljivo zdravlje i moguća je upala u predelu mokraćnih kanala. Izbjegavajte da duže vrijeme provodite na mjestima gdje je hladno i vlažno i toplije se oblačite. Bićete podložni prehladi.

U drugoj polovini novembra će doći do postepenog poboljšanja vašeg opšteg zdravstvenog stanja i do jačanja vašeg imuniteta.

Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od hrane sa vlaknima za bolju probavu i od namirnica koje olakšavaju vašem organizmu da se oslobađa od štetnih materija. Povrće poput brokolija, graška, sočiva, peršuna i blitve pokazaće se odlično za vaš želudac.

Od voća jedite banane, pomorandže i jabuke. Za doručak jedite ovsene pahuljice, mekinje i jogurt.

RIBE
Novembar vam donosi dobro i stabilno zdravlje. Vaša vitalnost i fizička kondicija će biti ojačani vašom dobrom brigom za svoje zdravlje, pravilnom ishranom i svakodnevnim kretanjem i fizičkim vježbama.

Bićete umjereni u svemu i znat ćete da ravnomjerno rasporedite svoje aktivnosti, tako da ćete imati dovoljno vremena za odmor i psihofizičku relaksaciju.

Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od namirnica koje sadrže proteine, vitamine i materije koje podstiču lakše izbacivanje štetnih materija iz organizma. Jedite više voća, posebno suvo grožđe, hurme, kivi, pomorandže, mango i pijte sok od limuna i grejpfruta.

Od povrća jedite karfiol, grašak, šargarepu i blitvu. Ribu spremajte češće, uz masline. Izbjegavajte brzu hranu, prenosi “Lepa i srećna“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh