Svaštara

Kakav biznis: Uči tuđe muževe kako obavljati kućne poslove

Velvet Garvey smatra kako je online tečaj nazvan ‘treniraj mog supruga’ rješenje za bračno blagostanje – a cilj joj je muškarcima koji nemaju pojma o kućanskim poslovima dati osnovno znanje kako ih obavljati.

U mnogim obiteljima većinu kućanskih poslova obično obavlja žena iz kuće, a brojni muškarci nemaju pojma što se sve zapravo radi i kako. Zbog toga je Velvet Garvey, iz Queenslanda u Australiji, odlučila naučiti muškarce o dnevnim poslovima nudeći online tutorijale.

Ta je Australka osnovala internetsku platformu za ‘trening’ pod nazivom Train My Mate, koja muškarce uči ‘osnovama’ kada su kućanski poslovi u pitanju, piše The Sun.

Krećemo od rublja
Na njoj objavljuje 15-minutne video materijale koje vodi njezin suprug Sam Chapman, a prva lekcija uči momke kako prati rublje – uključujući ‘sve od skupljanja prljavog pranja, pranja te sušenja’.

– To je platforma za trening koja muškarce uči raditi kućanske poslove. Zamislila sam da koncept Train My Mate da bude muški prostor, da bude mjesto gdje muškarci mogu ići učiti jedni druge i mozgaju oko rješavanja problema – objasnila je Velvet.

Sama priznaje kako nikad nije bila tip vrhunske domaćice te se borila s opsegom kućanskih poslova, a tek nakon što je dobila prvo dijete shvatila je koliko tu zapravo posla ima.

No, prihvatila je izazov i osmislila je režim i sustav njihova obavljanja, a u tome joj se priključio i suprug, znatno olakšavajući situaciju.

Pritom je otkrila da čak oko 75 posto žena odbija ‘nesudjelovanje’ njihovih partnera u kućanskim poslovima, što kvari kvalitetu brojnih brakova, a može rezultirati i razvodom.

– Radeći to sve, unaprijedila sam se, no razmišljala sam kako muškarci uopće nauče sve te vještine ako su odrasli u obiteljima gdje to tradicionalno nisu radili njihovi očevi ni braća, pa tako ni oni te sam odlučila njima i njihovim ženama pomoći – rekla je.

Na njeno zadovoljstvo, shvatila je kako se žene čiji muškarci preuzmu svoj dio odgovornosti u tim poslovima postaju bolji partneri u koje se žene nerijetko ponovno zaljubljuju.

Velvet se nada da bi njezin tečaj mogao pomoći nekim brakovima pod stresom nudeći jednostavno rješenje za uobičajeni problem, prenosi 24sata.

– Ako bilo tko trpi, ako se redovito svađa oko kućanskih poslova, puno je lakše pohađati 15-minutni tečaj i samo se baviti tim kućanskim poslovima, nego raspravljati oko toga – rekla je.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh