Svaštara

Priprema biljaka za zimski san

Bliži se zima i biljke ulaze u neku vrstu „zimskog sna“. Za razliku od zimzelenih biljaka, cvjetnice ne podnose mrazeve i tokom zime zahtevaju posebnu njegu kako bi opstale.

Balkon Ilustracija/Blogspot.com

Cvijeće koje nam je na visokim temperaturama krasilo balkone tokom zime moramo skloniti i zaštititi od smrzavanja. Najpopularnije biljke na balkonima su tropske biljke i muškatle, prenosi rtvpancevo.

Za razliku od biljaka na balkonima, biljke zasađene u dvorištu ne možemo uneti u zatvorene prostore, pa one samim tim zahtevaju dodatnu zaštitu od hladnoće, kaže pejzažni arhitekta u JKP „Zelenilo“ Ženja Marinković.

Kada su u pitanju ruže, neke još uvek cvetaju, kaže Ženja Marinković i dodaje da treba sačekati da njihov cvet prođe, a zatim ih orezati i okopati.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh