Svaštara

Nakon smrti maturantice u Splitu: Doktori dali više detalja o slučaju

U Splitu je preminula maturantica Ekonomsko-upravne škole. Njen test na koronavirus je bio pozitivan, a imala je udružene hronične bolesti.

Konferencija - Screenshot

U Splitu je ispred bolnice jutros održana konferencija za novinare ponovom ovog slučaja.

“Adolescentica u dobi od 17 godina i 10 mjeseci primljena je na hitni interni prijem Križine zbog zastoja srca i disanja. Da je nakon uspješno provedene reanimacije smještena na jedinicu intenzivnog liječenja. Ona je imala pridružene kronične bolesti , a ustanovili smo i da je bila COVID-19 pozitivna”, rečeno je na početku.

Onda je nastavila izlaganje čelnica jedinice intenzivnog liječenja.

“Nakon reanimacije, ona je stabilizirana. Nažalost, došlo je do ovog nemilog događaja. Unatoč liječenju, ona je jučer u 14 sati preminula”, rekla je.

Kaže da je imala hronične bolesti, a bila je pozitivna na koronavirus.

Na pitanje novinara da li je ovaj virus bio uzrok smrti, kaže da se to ne može zanemariti, prenosi “Index“.

“Vjerojatno je do uzroka došlo zbog ovih kroničnih bolesti i infekcije. COVID-19 infekciju ne možemo zanemariti”, rečeno je.

Ipak, službeni uzrok smrti je zastoj rada srca i pluća.

Članovi porodice su u samoizolacij.

“Iz anamneze nam je poznato da je to popodne, u subotu, dobila temperaturu”, rečeno je na presici.

Poručeno je da je sve moguće kod teških hroničnih bolesti.

“Djevojčica je primljena u zastoju srca i disanja, hitno je reaniminirana. To popodne pojavila se temperatura. Hitna pomoć Šestanovac su proveli sve postupke reanimacije u kolima po pravilima struke. Jedna medicinska sestra koja se tu zatekla počela je reanimaciju. Do hitnog prijema su u nekoliko navrata vratili funkcije”, rečeno je na konferenciji u Splitu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh