Svaštara

I ovo radimo pogrešno – Evo kako da pravilno koristite gel za dezinfekciju?

Nemojte ih držati u frižideru, niti ih držati na suncu…

Dezinfekciono sredstvo - Stvarukusa.rs

Ako koristite nedovoljnu količinu gela, znači da niste dobro očistili ruke. Ljudi misle da je dovoljno samo nekoliko kapljica. Ali, zapravo, treba vam količina veličine novčića, kažu stručnjaci.

Bilo koji dio ruke na koji niste nanijeli gel može prenijeti virus. Čak i ako ste nešto dodirnuli samo jednim prstom, svejedno morate dezinfikovati cijelu šaku, i to s obje strane. Na primjer, ako ste s dva prsta uzeli novčić ili potpisali račun, nemojte natrljati gel samo oko tih prstiju. Prekrijte cijelu šaku, uključujući prste i nokte.

Kod čuvanja dezinficijensa, treba se pridržavati uputstva proizvođača oko temperature i uslova u kojima se drže. Nemojte ih držati u frižideru, niti ih držati na suncu! I jedno i drugo može da destabilizuje sastav gela koji će zato postati nedjelotvoran, piše “Informer“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh