Svaštara

Majka otkrila odličan trik za čišćenje kamenca u kuhalu: Treba vam samo jedno voće

Ovaj trik podijelila je u Facebook grupi čija je tematika čišćenje i oduševila mnogobrojne članove. – Nisam mogla vjerovati, ali stvarno je funkcioniralo – napisala je jedna žena

Ukuhalu za vodu lako se nakuplja kamenac, kako od stare vode koja ostane u njemu tako i od svakodnevnog zagrijavanja i isparavanja.

Iako se taj kamenac lako očisti ribanjem i četkanjem, jedna majka otkrila je još lakši način za njegovo čišćenje, za koji je potreban samo jedan limun, prenosi The Sun.

Jednostavno narežete limun na nekoliko komada te ga ubacite u kuhalo do pola napunjeno vodom. Zatim ga upalite da se zagrijava i isparava limunov sok. On će prirodno očistiti sav kamenac, bez mukotrpnog četkanja. Nakon što ste gotovi sa zagrijavanjem, limun bacite.

Ovaj trik podijelila je u Facebook grupi čija je tematika čišćenje i oduševila mnogobrojne članove. – Nisam mogla vjerovati, ali stvarno je funkcioniralo – napisala je jedna žena.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh