Svaštara

Rođeno štene sa zelenim krznom

Italijanski farmer Kristijan Maloki nije mogao da vjeruje svojim očima kada je njegova keruša rodila štene sa zelenim krznom.

Štene - Screenshot

Sićušni pas dio je legla od pet kučića koja su sva osim njega imala, kao i njihova mama, bijelo krzno. Sa zelenim krznom rodio se njihov brat, koga su vlasnici odmah nazvali Pistać.

Izuzetno je rijetko da se pas rodi sa krznom zelene boje. Smatra se da se to dešava kada štene blijede boje u majčinoj materici dođe u kontakt sa zelenim pigmentom zvanim biliverdin. To je isti pigment koji uzrokuje zelenu boju u modricama.

Međutim, neobična boja psića neće trajati zauvijek. Svijetlozelena boja koju je njegovo krzno imalo na dan njegovog rođenja blijedi iz dana u dan, piše Rojters.

Farmer je ipak odlučio da Pistaća ne pokloni nikome već ostavi na farmi s majkom i obučava za čuvanje ovaca, prenose “Nezavisne“.

Maloki je rekao da je u ovim teškim vremenima pandemije virusa korona zelena simbol nade i sreće, te misli da je je Pistaću suđeno da u ovo teško vrijeme izmami osmijehe na lica ljudi.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh