Svaštara

Lopov na bolan način saznao da je donio krivu odluku, nadao se lakom plijenu, a dobio batine

U pomoć starici pritekla 67-godišnja Lorenza Masrujo (Marrujo) koja je 26 godina trenirala borilačke vještine

Lorenza Marujo - CBS

Lopov koji je provalio u stan 81-godišnje Elizabet Mekrej (Elizabeth McCray) u Kaliforniji nadajući se lakom plijenu brzo je na bolan način saznao da je donio krivu odluku. U pomoć je starici pritekla 67-godišnja Lorenza Marujo (Marrujo) koja je 26 godina trenirala borilačke vještine te ima crni pojas u jiu jitsuu. Iako je visoka samo 150 centimetara i teška 45 kilograma, Lorenza je bez problema svladala provalnika koji je napao njenu susjedu.

Za američki CBS Lorenza je ispričala kako je čula vriskove susjede kojoj je muškarac upao u stan, zgrabio je i protresao, a ona je zbog toga pala na pod. Zgrabila je bejzbolsku palicu i pritekla joj u pomoć, prenosi “Avaz“.

– Ugurala sam se između njih dvoje, skočila sam na njega i počela ga udarati. Ustao je i htio mi zavrnuti ruku, ali umjesto toga sam ja izvrnula njegovu. Počeo je vikati da ga ozljeđujem, a ja sam mu rekla da me nije briga što mu se događa jer nije imao pravo napasti staricu – ispričala je Lorenza.

Njene su borbene vještine šokirale i susjedu koju je odbranila.

– Nisam očekivala da će ta mala žena biti toliko hrabra. Rekla sam joj da pazi jer bi nas on mogao ubiti, a ona je odgovorila: „Ne večeras“ – rekla je Elizabet.

Starica je nakon napada primljena u bolnicu, no otpustili su je već idući dan. Napadač Donald Robert Prestvud (Prestwood, 59) uhapšen je zbog sumnje za napad na stariju osobu, a dodijeljena mu je kaucija od 150.000 dolara.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh