Svaštara

Ljubavni horoskop do 28. oktobra 2020. godine: 4 stvari koje vam mogu poboljšati romantičan život dok je Venera u Djevici

Šta nas očekuje u ljubavi dok je Venera u Djevici – horoskop za slobodna i zauzeta srca do 24. oktobra!

Horoskop - Espreso.rs

Planeta ljubavi, obilja i ljepote, Venera od 2. oktobra boravi u znaku Djevice, piše “Lovesensa“.

Djevica je znak koji voli da planira, analizira, empatična je, ali i sklona da prevelikoj kritici, kako prema sebi, tako i pema drugima. Zbog toga je moguće da u narednom periodu budemo tamo gdje nam nije mjesto – u tuđem životu. Lekcija ove Venere je – ne insistirajte na pomoći ili savjetovanju sve dok ljudi sami od vas to ne traže. Ovo naročito može biti tanak led kada je u pitanju romantičan odnos.

Venera u zemljanoj Djevici može donijeti dobru energiju u ljubavi, ali je problem što se ovaj aspekt povezuje sa dvije trenutne opozicije i kvadrata, pa može doći do neslaganja, teškoća, loših finansija, teških emocija i raskida.

Djevica je znak kojim vlada razum, pa je moguće da će mnoge emocije zahladnjeti ili će biti teško da ih pronađemo. Glavno rješenje je pronaći balans između emotivne i racionalne strane. Sa druge strane, Djevica nam daje i dobre smjernice u ljubavi – postajemo ljubazniji, praktični, senzibilniji, a ukoliko pronađemo balans svoje duše, pojaviće se dobre smjernice i po pitanju se*sulanosti i romantike.

Pokušajte da pokažete partneru da vam je stalo do vašeg odnosa. Ne morate mu to otvoreno reći, već pokažite malim djelima. Operite posuđe umjesto njega, poljubite ga pred spavanje, zahvalite mu se ili ga obradujte omiljenom čokoladom… Ljubav nije komplikovana i teška ako je svakodnevno začinite iskrenim i lijepim namjerama i djelima.

Slobodna srca za vrijeme Venere u Djevici ulaze u pasivnu fazu. Umjesto da napravite prvi korak, vi ste odlučili da čekate da se srodna duša pojavi. Ovakav stav će vas udaljiti od ljubavi kakvu želite.

Ne čekajte na savršenstvo, već pružite šanse, zaplešite ples ljubavi sa osobom koja u vama budi iskre. Upoznajte se, plešite, maštajte, kreirajte, a ljubav, kakvu želite pojaviće se tek kada u potpunosti prihvatite sebe. A prava osoba vam može pomoći na tom putovanju.

Evo koje lekcije nam donosi Venera u Djevici:

  • učinite ljudima kada vam nešto traže, a ne na svoju ruku
  • pokažite ljubav djelima, a ne riječima
  • budite svjesni kakvu ljubav zaista želite
  • ne plašite se da napravite prvi korak

Venera u Djevici može biti napet tranzit, ali može vam donijeti i sjajna ljubavna iskustva i dobre promjene – od vas zavisi!


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh