Svaštara

Prava dama je dama i u sred sela: 6 stvari koje razlikuju pristojnu ženu od primitivne

Reklo bi se da su pravila lijepog ponašanja zastarjela, ali, dobri maniri nikad ne izlaze iz mode.

Žena - Pult24.info

Damu ne čine dizajnerske skupe stvari, torba ili odjeća sa potpisom. Važno su je kako se ponašemo, krećemo, kakav stil imamo… Fizički izgled nije toliko bitan koliko je bitno da kompletna slika (stil i ponašanje) bude kompletan fin paketić.

U prošlosti bilo je lakše biti žena, jer su se tada žene više brinule o porodici i djeci nego o svome izgledu.

Osnovne stvari koje čine damu: nisu upadljive, nisu u prvim redovima, nisu nametljive, nisu napadne.

Pravu damu krase kvaliteti koje obične ili primitivne devojke i žene nemaju:

    1. Elegancija – maniri, stil, ponašanje, principi…
    2. Ljubaznost – spontana i prirodna, i to prema svima.
    3. Staloženost – prijatno razgovaranje uz uspravan hod.

Stvari koje prava dama ne radi:

  1. Nošenje lažnih dizajnerskih stvari: Ne moraš trošiti sav novac na neku smiješno skupu dizajnersku torbu. Ali isto tako glupo je kupiti repliku. Replika, čak i dobre kvalitete, može se lako uočiti i mnogi ljudi će se podsmijavati. Dakle, ako planiraš pokvariti dobar prvi dojam, kreni s lažnim dizajnerskim komadima.
  2. Previše šminke: Previše šminke nikada ne izgleda privlačno na ženi. Štaviše mnogima će izgledati kao da ste prljavi i neuredni.
  3. Glasno govorenje i smijanje: Važno je paziti na ton glasa. Glasno se smijati, vikati i koristiti nepristojne izraze je neprihvatljivo. Bez obzira je li to tvoja baka, trogodišnjak ili predsjednik, koristi isti ton sa svima. Prava dama se ponaša kao dama i kada je na livadi, piše “Pult24“.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh