Svaštara

Škot prije dvije godine spasio mačku u Mostaru, sada su nerazdvojni, zajedno obilaze svijet

Nakon što ju je usvojio i nazvao je Nala, Dean je napisao knjigu svojih avantura pod naslovom “Nalin svijet”

Dean Nicholson i Naja - Instagram

Muškarac (31) iz Škotske koji je spasio zalutalog mačića u Mostaru za “Dailymail” otkriva da se “odmah povezao” sa životinjom i od tada vodi mačku na dvogodišnju svjetsku turneju koja će obuhvatiti 21 zemlju.

Dean Nicholson (31) iz Dunbara napustio je posao zavarivača i odlučio putovati svijetom, kada je naišao na malenu izgladnjelu mačku, koja se brzo popela na njegov bicikl i zaspala mu na ramenu.

Nakon što ju je usvojio i nazvao je Nala, Dean je poveo svog novog pratioca na svjetsku turneju po 21 zemlji i napisao knjigu svojih avantura pod naslovom “Nalin svijet”.

Dean je objasnio da se njegov život promijenio na bolje od susreta s Nalom i da planiraju zajedno putovati u Grčku, Rusiju i Tajland u narednim mjesecima.

– Od trenutka kad sam je pronašao, život se promijenio nabolje. Od trenutka kada me je pronašla, nije napustila moju stranu. Nahranio sam je paštetom, popela se na moj bicikl. Mislio sam da će pobjeći, ali ona se popela na moje rame i zaspala i tada sam je odlučio zadržati – rekao je Dean.

– Samo kad pomislim da su je bacili tamo gore i da je bila gladna.

Nala, koja sada ima vlastiti pasoš, druga je mačka po putovanju na svijetu, a Dean čak ima tetovažu otisaka šapa.

– Malo je teže putovati zbog koronavirusa. Morate pripaziti na pravila i propise koji se mijenjaju oko nas. Ali plan je da se spustimo u Grčku da radimo za neka utočišta za životinje, a zatim na proljeće u Rusiju i pokušamo doći do Tajlanda – priča Škot.

Govoreći o svojoj odluci da putuje svijetom, Dean je rekao:

– Upravo sam se zasitio cijelog načina života. Idemo na posao, a zatim se vraćamo kući i sjedamo ispred televizora. Odlučio sam da ne postoji bolji način da se svijet vidi nego skočiti na bicikl i započeti biciklizam, prenosi “Avaz“.

Priznao je da se ljudi drugačije ponašaju prema njemu kad je s Nalom, jer ih nije toliko zaplašio “veliki momak s tetovažama i bradom”.

Pratioci su brzo krenuli na Twitter kako bi pozdravili Nala “najsretniju mačku ikad”, nazvavši vezu koju par dijeli “lijepom”.

Jedan je napisao: “To je nevjerovatno – od ničega pa do najsretnije mačke ikad, kakva sjajna avantura”.

View this post on Instagram

⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Favourite part of the day is getting home from the kayaking and seeing Nala run up to the door to meet me purring her heart out! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ I thought I would take her out for dinner tonight so we headed along to @melinas_tavern where before we even sat down Nala had a plate of fish put down in front of her ?‍♂️ the food was delicious and Nala loved attacking me from behind the pillar so we will definitely be back! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ I have a day off tomorrow so I'm going to track down this lifejacket for Nala so she be able to come out on the tours with us and won't be left behind ❤ ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ • ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ • ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ • ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ • ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ • ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ #food #fish #happycat #tavern #santorini #hungry

A post shared by 1bike1world (@1bike1world) on

Drugi je napisao: “To je nevjerovatno. Kakvu lijepu vezu imaju oboje”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh