Svaštara

Najplodnija žena na svijetu ima 39 godina, 38 Djece i stravičnu ispovijest: Imala je 13 godina kada su je prodali 27 godina starijem muškarcu, od tada TRPI PONIŽENJA

Miriam Nabatanzi iz sela Kibimbiri u Ugandi ima 39 godina i majka je 38 dece. Rodila je šest puta blizance, četiri puta trojke, tri puta četvorke i još dvoje djece. Ima deset djevojčica i 28 dječaka. Najstariji ima 23 godine, dok najmlađi ima četiri mjeseca.

Djeca - Screenshot

Imala je samo 13 godina kada su je PRODALI 27 godina starijem muškarcu. Nazivali su to brakom, ali Miriam Nabatanzi nije razumela šta joj se dešava sve dok nije ostala sama u kući “sa mužem”.

Godinu dana kasnije rodila je blizance, a zatim trojke, a onda i četvorke, piše “DW”.

Nije se tome čudila jer je takva situacija bila i kod nje kući.

“Moj otac imao 45 dece sa različitim ženama i mnogo njih su blizanci, trojke ili četvorke”, kaže ona.

“Moj muž je imao djecu iz prethodnih veza i ja sam morala da brinem i o njima. Bio je nasilan i tukao me kad god je imao prilike za to”, rekla je Miriam koja je nakon rođena 23. djeteta pitala ljekara da li postoji procedura kojom bi se sprečile naredne trudnoće. Rekli su joj da bi zbog njenog zdravstenog stanja takav zahvat bio veoma rizičan.

I zaista, ginekolog Čarls Kigundu, kaže da Miriam ima genetsku predispoziciju za hiperovulaciju, što znači da može da proizvodi više jajnih ćelija u jednom ciklusu.

– Sve te neoplođene jajne ćelije koje se samo proizvode predstavljaju prijetnju ne samo za reproduktivni sistem, već i za život žene – tvrdi dr Ahmed Kikomeko.

Mirim ne žali što je rodila 38 dece. Naprotiv. Jedino žali što su njena djeca odrastala i odrastaju bez oca čiji je zadatak bio samo da im dodjeli imena a nekada je to činio i preko telefona. Najstariji sin nije vidio oca od svoje 13. godine.

“Trpim ta poniženja jer mi je tetka rekla da moram da ostanem u braku šta god da se dešava i da samo gledam decu. Rekla mi je i da ne smem da imam djecu sa drugim muškarcem ili da se preudam”, objašnjava ova žena koja jedva krpi kraj sa krajem. Ona nema ni veliki vrt niti zemlju gde bi uzgajala voće i povrće ili držala stoku. Zato joj je ishrana djece veliki trošak.

Dodaje da čini sve da njenu djecu ne snađe ista sudbina kao i nju.

“Nadam se da će sva moja deca završiti školu jer imaju velike ambicije da postanu doktori, učitelji i advokati. Želim da to ostvare, jer je to nešto što ja nisam mogla”, poručila je Miriam koja, da bi izdržavala djecu, skuplja biljke, pravi torte, moleriše, plete pletenice, organizuje i dekoriše proslave, prenosi “Zena Blic“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh