Svaštara

Horoskop – šta nam donosi posljednji retrogradni Merkur u 2020. godini: Pripremite se za veliku unutrašnju borbu

Horoskop – saznajte šta vam donosi retrogradni Merkur od 14. oktobra do 3. novembra…

Žena - Astrosudbina.com

U 2020. godini već dva puta suočili smo se sa izazovima retrogradnog Merkura, a sada je red na posljednju retrogradnu fazu ove mistične planete u ovoj godini.

Merkur će biti retrogradan od 14. oktobra do 3. novembra, i to u dva znaka Zodijaka, prvo u Vagi, a zatim u Škorpiji.

Kada retorogradni Merkur uđe u znak Škorpije, naše riječi počinju da dobijaju znatno dublje i veće značenje. Zato je važno u ovom periodu biti oprezan prije nego što nešto olako izgovorimo. Riječi imaju veliku moć, a Škorpija tendenciju da uvijek zaviri i otkrije šta se zapravo krije ispod površine. Bićemo izloženi opsesivnim mislima i pojačanim emocijama, pa u svakoj komunikaciji uključite logiku prije nego što nešto kažete.

Ovaj tranzit, iako ozloglašen, odličan je za razgovore koji imaju za cilj da riješe intimne probleme. Ukoliko imate određene nesuglasice i napetost u odnosu sa partnerom, sada je vrijeme da ih riješite, ali važno je da oboje otvorite dušu i pokažete svoje rane. Jednakost i pravda su zahtjevi ovog retrogradnog Merkura, što odlikuje i znak Vage u kojem će ova planeta boraviti prije nego što uđe u Škorpiju. Zato u razgovorima sa emotivnim partnerom budite predani i iskreni i izbjegnite toksične igre nadmoći.

Retrogradni Merkur u znaku Škorpije ima za cilj da očisti sve što je staro i nepotrebno. Podstiče vas da bacite stvari koje više ne koristite, odbacite emocionalno opterećenje i završite odnose sa toksičnim osobama iz vašeg okruženja. U svakoj odluci pokušajte da izbjegnete krajnosti, jer je Škorpija tome vrlo sklona.

Budući da se ova Merkurova retrogradna faza završava u Vagi i tamo skreće direktno prije nego što se krene nazad kroz Škorpiju, imat ćete odgovornost da se kroz osjećanja nejednakosti i žrtve vratite u stanje balansa.

Uslijed boravka u dva različita znaka, retrogradni Merkur uzrokuje jednu unutrašnju borbu. Jedan dio vas će insistirati na dostojanstvu i ponosu, dok će drugi biti spreman da popusti i pruži nove šanse.

Pokušajte da pronađete i završite period retrogradnog Merkura sa toplim osmijehom Vage, piše “Lovesensa“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh