Svaštara

“Jake majke odgajaju jake kćerke” – 3 stvari koje bi mogli naučiti samo od snažnih žena

Naš život koji smo proveli sa našim roditeljima i sa njihovim savjetima i stvarima koje su nas oni učili od malih nogu nam postaju vodilja kasnije kada počnemo sami da živimo i kada smo prepušteni sami sebi.

kurir

Većinu vremena mi smo odraz našeg kućnog odgoja i ponašanja kojem su nas naučili naši roditelji. Svi mi imamo posebnu vezu sa svojom majkom i kada vas odgaja jaka majka vi ćete takođe da stasate u jednu jaku ženu. Jaka majka će uvijek da bude tu za vas da vas posavjetuje i da vam pomogne da riješite problem koji imate.

1. Kada vas odgaja jaka žena tada znate da je život onakav kakav ga stvorite za sebe. Tako što gledate svoju majku kako se bori sa problemima i sa životom shvatićete da je život onakav kakvog ga stvorite za sebe. I oni najbogatiji i oni siromašni imaju svoje probleme i niko od nas nije bez problema.

Kada posmatrate svoju majku kako se ponaša kada rješava neke probleme vidjećete da ako napravite pravu odluku u pravo vrijeme i ako se ponašate kako treba, život vam neće biti u neredu. Znaćete kako da se zaštitite i da se zauzmete za sebe i za stvari koje su vaše. Imaćete hrabrosti da pratite svoje snove i lakše ćete sebi da postavljate nove ciljeve koje ćete da ostvarite.

2. Kada vas odgaja jaka žena shvatite koliko je važno da poštujete sebe. Shvatite koliko je važno da poštujete sebe, da stavljate sebe na prvo mjesto i da volite sebe prije nego što budete očekivali da vas drugi vole. Nikada nećete da dozvolite da vas drugi ismijavaju i da vas potcjenjuju,piše Infpult

Vaša majka je ta koja vas je naučila šta je prava ljubav i kako da se odnosite prema sebi i prema drugima. Naučila vas je kako da budete pošteni i dostojanstveni. Naučila vas je da plakanje nije znak slabosti i da i najjači ljudi imaju svoje padove.

3. Kada vas odgaja jaka majka naučite koliko je važno da da vjerujete u sebe. Uz jaku majku ćete da naučite da su neuspijesi , razočarenja i frustracije sastavni dio života i da je najvažnije da se poslije svakog pada uspijete vratiti na svoje noge.

Važno je da znate na koji način da se vratite na svoju put kada primjetite da ste skrenuli u pogrešnom smjeru. Vaša majka će uvijek da vam bude primjer i uvijek će biti tu da vam pomogne da riješite probleme koji vas budu zadesili u životu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh