Svaštara

Astrologija / Jupiter u Jarcu do 18. decembra 2020. godine – Izazovni aspekti Jupitera u drugoj polovini znaka Jarca

Jupiter u drugoj polovini znaka Jarca i njegovi izazovni aspekti – Jupiter je započeo svoj direktan tok 13. septembra i provešće još samo nekoliko mjeseci u znaku Jarca, a zatim će 18. decembra preći u znak Vodolije.

Jarac - Hercegovinapromo.com

Jupiter je inače, kako ga nazivamo, dobri duh astrologije. Mnogi mu pripisuju osobine grčkog boga Zevsa. Veliki je dobrotvor koji štiti male ljude, ali ako ga ne poštujete, postaje veoma ljut i arogantan, za astroportal.in piše Ana Mandić.

Njegove pozitivne karakteristike su povoljne mogućnosti, proširenja, nade, pozitivni događaji, sreća, produktivnost i obilje. Međutim, kada se nađe na terenu gdje se ne oseća baš najbolje, on pokazuje svoju lošu stranu, koja se manifestuje u obliku arogancije, sumnjičavosti, fanatizma i kroz ispoljavanje bijesa i eksplozije.

Jupiter u Jarcu je u padu. Ovdje je njegova energija ograničena i ne može se manifestovati na pravi način. Kao, na primjer, stavljanje sunca u malu kutiju, gdje se njegovi zraci ne mogu slobodno širiti, a to onda dovodi do frustracije i mogućnosti izbijanja bijesa. Kao što smo doživjeli u proljeće, kada je radio zajedno sa Plutonom, širenje virusa po cijelom svijetu je iznenada počelo, jer je Jupiter ekspanzija, a Pluton predstavlja viruse.

Jupiter u našem tijelu predstavlja butine, jetru, masnoću, krv, koštanu srž i pluća ili dio pluća, nazvan pleura, pa u kombinaciji sa Plutonom koji je destruktivan imamo bolest koja ograničava plućnu funkciju čak do tačke potpunog otkaza uslijed teške infekcije.

A onda postoje dva scenarija, ili smrt ili iznenadno poboljšanje i regeneracija. Budući da je kombinovan sa Plutonom, koji vlada nesvjesnim, nepoznatim i skrivenim područjem, ovaj virus nam je i dalje velika nepoznanica.

Do sada je Jupiter dostigao polovinu znaka Jarca i trenutno se nalazi na 17. stepenu. Protresao je sve što je mogao, proširio je loše strane Jarca, Saturna i Plutona. Došlo je do ograničenja slobode i straha koji pogađaju ekonomiju, vladu, svjetske organizacije, ali i nas pojedince…

Uvjerenja koja smo imali do sada su poljuljana i vrijeme je da se nešto zaista promijeni. Sada, prolazeći kroz drugu polovinu znaka Jarca, ponovo se približava Plutonu, koji je i dalje retrogradan, i djeluje ispod površine, polako i spontano.

Međutim, Pluton 4. oktobra takođe ide naprijed i tada će opet mnoge stvari isplivati na površinu. Kako se Jupiter sve više približava Plutonu, tako postoji i mogućnost ponovnog scenarija koji smo imali na proleće.

Zato bi oktobar i novembar 2020. mogli ponovo donijeti širenje virusa, ali ovaj put to bi mogli da budu njegovi posljednji trzaji, koji će trajati kraće, ali će biti jači od tog proljetnog talasa virusa, jer će u to vreme retrogradni Mars iz Ovna praviti kvadrat Jupitera i Plutona.

Tada će doći do ogromne razorne energije koja bi mogla da uništi sve što je već na klimavim nogama, a to znači i ljude slabijeg zdravlja i imuniteta, ali ovog puta i mlađe, kao i veću stopu smrtnosti.

U tom periodu mogući su i spoljni uticaji, kao što su novi zemljotresi, poplave, požari, velike eksplozije, ali i ekonomske krize i urušavanje čitavih sistema, što će rezultirati uništavanjem starih temelja koji više ne služe svojoj svrsi jer se moraju stvoriti neki potpuno novi.

S druge strane, nema potrebe za širenjem panike, jer će istovremeno u drugoj polovini oktobra Merkur biti retrogradan u znaku Škorpije, a ovo će nam donijeti neke nove informacije i osvjetliti stvari koje su nam do sada bile nepoznate. Krunski lijek.

Odnosno, moguće je saznati više ključnih informacija o ovom virusu, i tako steći znanje o tome kako se što uspješnije boriti protiv njega. Informacije koje ćemo tada saznati, a do sada nismo uspjeli da ih dobijemo, biće samo znak početka pozitivnih promjena koje nas prate na kraju godine kada Jupiter i Saturn uđu u znak Vodolije.

Stoga se oktobar i novembar mogu okarakterisati kao početak kraja ove već vrlo napete i veoma stresne 2020. godine. Posljednji trzaji i posljednji udarci pre nego što se sve smiri. Do tada, budite oprezni, ali ne u strahu!

Pripremite se za najgori scenario, ali vjerujte u najbolji. Imajte nade i samopouzdanja da će sve biti u redu, jer će na kraju i biti. Prihvatite promjene koje se dešavaju jer su neizbežne. Vodite računa o svom zdravlju i radite na sebi, svojoj unutrašnjoj snazi, kako fizičkoj tako i mentalnoj.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh