Svaštara

Kućica iz bajke sa pogledom na more: Ovaj dom je nešto najljepše, a unutrašnjost će vas posebno iznenaditi

Kućica iz mašte – mali dom u srcu šume sa pogledom na more! Pogledajte kako izgleda spolja i iznutra, bićete pozitivno iznenađeni…

Kućica iz bajke - Screenshot/YouTube

Ako ste kao djeca zamišljali kako izgledaju kućice iz bajke koje su smještene u srcu šume, onda je ova vikendica definitivno odraz naše mašte, piše “Lovesensa“.

U Vankuveru, direktno pored mora, u samoj šumi, nalazi se predivna vikendica, direktno kao da se iz bajke i snova preselila u javu.

Brus Vinkler, vlasnik ove sjajne kućice, zajedno sa timom arhitekti i dizajnera, osmislio je ovu čarobnu kuću kako bi imao lijepo i prijatno mjesto za odmor na koje može da pomogne kada se umori od gradske buke i gužve.

Kućica iz bajke – Screenshot/YouTube

Kućica iz bajke – Screenshot/YouTube

Pored neprocjenjive privlačnosti same kućice, nemoguće je da ne primijetite nevjerovatnu lokaciju na kojoj se vikendica nalazi – u šumi sa pogledom na okean. Vlasnik vikendice ima priliku da posmatra čarobne izlaske i zalaska Sunca, pa čak i igru kitova i foka.

Ova kuća je izgrađena sa puno ljubavi. Krov je ručno rađen od kedra, a svaki kamen zida je pažljivo ređan. Eksterijer vikendice podsjeća nas na neka stara vremena i svijet mašte, dok je unutrašnjost iznenađujuće savremena i praktična.

Kako bi svoj dom učinio funkcionalnim za svakodnevni život, Brus je neobičan i hirovit stil ostavio pred vratima vikendice, a u enterijeru spojio moderan i rustični stil sa praktičnom organizacijom doma.

Kuhinja je ugaona i vrlo je organizovana i komforna za pripremu obroka. U dnevnoj sobi pažnju privlači kamin od kamena koji održava toplotu u domu, dok sto za ručavanje stoji pored prozora sa koga se pruža predivan pogled na okean.

Svaki dijelić prostora u ovoj kući je dobro iskorišćen, pa čak i stepenice koje vode do potkrovlja u kojem se nalazi prostor za spavanje, pružaju mogućnost za skladištenje.

Visina ove vikendice spriječava da dom bude skučen, već odaje osjećaj toplote i komfora. Dominantni prirodni materijali čine da se osjećate kao kod kuće.

Kupatilo je takođe jednostavno i funkcionalno.

Brus ovu kućicu doživljava kao svoj dom, iako ističe da se ponekad osjeća kao da živi u bajci. Ipak, kako objašnjava, najveća prednost ovog doma je što ljudima mami osmijeh na lice, a to je rijetka stvar sa kojom se malo građevina može pohvaliti.

Pogledajte u video prilogu kako izgleda cijela kuća!


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh