Svaštara

PROVJERITE DA LI STE NALETJELI BAŠ NA OVAKVOG PARTNERA: 7 fraza koje odlikuju NARCISOIDNU osobu

Jedan do odlika narciosidnih osoba je manipulacija i to se naročito primećuje u emotivnim odnosima.

Ljubav - Astrosudbina.com

Narcisoidne osobe drugačije tumače izgovorene reči – oni jednostavno smatraju da se svaka situacija, osoba ili potez vrti oko njih, piše Lovesensa.Narcis je spreman da manipuliše i uveri vas da je moćniji od vas, da ne možete bez njega i da nikada nećete pronaći tako vrednu osobu kao što je on.

Ovo sve ne znači da su narcisoidne osobe loši ljudi, oni u sebi neguju potisnut problem i emotivnu buru koja ih podstiče da ispoljavaju svoju narcisoidnu prirodu. Ovakve osobe pate od vrlo niskog samopoštovanja, iako to nikada ne biste rekli nakon prvog razgovora sa njima.
Zbog preterane sumnje u sebe, narciosoidne osobe traže žrtvu koju uveravaju u svoje nadmoći i superiornost, jer im to pomaže da se osećaju bolje.

Ukoliko pružite priliku narcisu, on će na sve moguće načine pokušati da vas sačuva uz sebe kako bi i dalje mogao da crpi energiju i uzima taj eliksir života – osećaj superiornosti u odnosu na drugu osobu. Ovo je naročit slučaj u partnerskim odnosima.

U komunikaciji skoro svaki narcis koristi sledećih 7 fraza i po tome ih lako možete prepoznati:

1. “Pričaš samo o sebi”

Narcisi su ti koji vole da pričaju o sebi tokom čitavog razgovora, a ukoliko započnete temu koja se odnosi na vaše potrebe, probleme ili uspehe, to će vam brzo zameriti. Oni ne vole kada se fokus prebaci na drugu osobu. Često vas samo prekinu u pola rečenice ili vas saslušaju, pa ponovo započnu svoju temu. Narcisoidna osoba često skreće pažnju drugim ljudima kada počnu da pričaju o sebi i ne dozvoljava da tok takvog razgovora traje.
2. “Nikada nisam izigrao tvoje poverenje – veruj mi”

Iako su vas više puta povredili ili izneverili, narcisoidne osobe to nikada neće priznati, dok će se u sebi sladiti još jednom pobedom. One na ovaj način imaju osećaj da vas drže u šaci, ali njihova maska manipulacije ne spada ni kod najvećeg suočavanja sa istinom. Narcisi žele da vas nateraju da više ne razlikujete dobro od pogrešnog – Žele da postanu vaši vodiči u svakoj situaciji kako bi sebe što više uzdigli.

3. “Ti si ljubomorna i nesigurna osoba”

Oni žele od vas da stvore ljubomornu osobu koja pati od niskog poštovanja i samopouzdanja. Često se događa da narciosidni partneri flertuju sa drugim osobama, a kada im zamerite oni ističu da ste ljubomorni i nesigurni, a u celom tom postupku njihov ego raste.4. “Ti si kriv za sve, ti si pogrešio”

Narcisoidna osoba će vas naterati da pomislite kako vi bojite vaš odnos crnim senkama, a ne ona. Lako ume da nametne osećaj krivice. Vi ćete se prvi naljutiti i želeti objašnjenje, a na kraju razgovora imaćete potrebu da se izvinite.

5. “Ja te volim najviše – šta će ti drugi ljudi”

Narcisoidna osoba voli da vas poseduje u potpunosti. Ona ne voli kada ste okruženi drugim ljudima kako njen eksperiment, odnosno vi ne bi bio prekinut. Plaši se da će vas drugi odvojiti od nje i da će imati veliki uticaj na vas. Zbog toga neće uspeti da vas koriguje i oblikuje kako je zamislila.6. “Zašto na sve reaguješ burno”

Zapravo vi sasvim adekvatno reagujete na ponašanje narciosidne osobe, ali ona preokreće temu i čini da se vi osećate kao neurotična i nesigurna osoba. Počinjete da sumnjate u sebe – reči narcisa u vama bude osećaj krivice.

7. “Nikada više nećeš sresti osobu poput mene”

Narcisoidna osoba ističe da je susret sa njom najbolja stvar koja vam se mogla dogoditi u životu. Ona priča o svojim kvalitetima koje drugi ljudi nemaju, ali i o vašim manama koje niko drugi neće želeti da “trpi” Narcis se trudi da vam nametne njegovu fizičku i emotivnu lepotu i želi da od nje vremenom postanete zavisni.

Toskična ljubav ne postoji. Ljubav je nešto čisto, lepo, jednostavno. Nešto što prihvatamo sa lakoćom i nešto predivno što isceljuje našu dušu, a ne umrtvljuje je i prlja. Kada u svom partneru prepoznate narcisa pokušajte da razgovarate, obratite se stručnjaku za pomoć, ali kada stvar ode predaleko i odnos se pretvori u toksični zatvor iz kojeg ne vidite izlaz – tada je vreme da u kofer sećanja spakujete samo lepe uspemene i zauvek odete,piše Glossy


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh