Svaštara

Tragična svadba: Prevrnuo se sto i usmrtio petogodišnjaka

Petogodišnji dječak iz Ilinoisa preminuo je prošle sedmice nakon što ga je na svadbi udario sto sa mermernom pločom.

sto - Nezavisne

Dječak se igrao sa vršnjacima u jednom uglu svečane sale, dok su se svatovi veselili. Mališani su se u jednom trenutku popeli i sjeli na sto kako bi imali bolji pogled na veselje. Međutim, u jednom trenutku su klinci naglo ustali, te je sto krenuo da pada.

Dječak, koji je i dalje sjedio nije uspio da skoči, pa ga je sto preklopio i zadao mu ozbiljne povrede u predjelu glave.

Hitna pomoć je dobila poziv oko 22 sata, ali iako su ljekari brzo stigli na lice mjesta, djetetu nije bilo spasa. Preminuo je na putu do bolnice.

“Zbog poštovanja privatnosti porodice ne možemo vam dati više informacija o ovom slučaju”, saopštili su iz uprave hotela gdje je organizovano slavlje.

Američki mediji pišu da su sigurnosne kamere snimile trenutak nesreće.

“Sto je samo pretegao. Dječak je pokušao prstićima da drži sto i ublaži pad, ali nije uspio… Tada ga je sto preklopio a mermerna ploča nagnječila glavicu”, rekao je izvor, prenosi “Telegraf“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh