Svaštara

Dokazano je da psi s razlogom ne vole neke ljude, mogu prepoznati lošu osobu

Naučnici su potvrdili da psi zaista mogu prepoznati nepovjerljivu osobu i da biste ponekad trebali dva puta razmisliti je li vam netko stvarno prijatelj, ako vaš pas uvijek reži ili laje kada ugleda tu osobu.

Pas - Blogspot

Psi mogu osjetiti kada je netko bezobrazan prema vama. Ovu pretpostavku potvrdilo je istraživanje provedeno na Sveučilištu u Japanu 2015. godine.

Naučnici su tada proveli eksperiment tako da su vlasnici pasa glumili da trebaju pomoć s otvaranjem kutije u dva različita scenarija. U prvom scenariju jedan od glumaca prišao je vlasniku i ponudio mu svoju pomoć s otvaranjem, a u drugom scenariju vlasnik je upitao drugog glumca za pomoć, ali je ovaj bezobrazno odbio, prenosi “Index“.

Oba glumca dobila su uputu da pokušaju nahraniti psa te su rezultati pokazali da pas nije htio jesti hranu onog glumca koji nije pružio pomoć, ali je zato rado prihvatio hranu drugog glumca.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh