Svaštara

Ova tri ljubavna para prebrodit će sve oluje

Turbulentne veze, nabijene emocijama, ali i čestim svađama, najčešće završavaju pričom o pravim ljudima u pogrešno vrijeme.

ljubav- Pixabay

Međutim, postoje i sretnici čiji odnos prolazi kroz razna iskušenja, nailazi na prepreke, čak i do rastanka dođe ali su oni dokaz da prava ljubav zaista pobjeđuje sve jer im je sretan kraj suđen.

Ovo su ljubavne kombinacije u Zodijaku koje, i pored brojnih komplikacija, ostanu zajedno.

DJEVICA – VODOLIJA

U ovoj kombinaciji Vodolija je taj koji prvi zapadne za oko Djevici. Ona smišlja taktiku kako da Vodoliji privuče pažnju, jer kod pedantnih Djevica sve je u planiranju i izračunima. Od svih oružja kojim raspolaže najbolje će upaliti Djevičina duhovitost, jer Vodolija uvijek pada na bogatstvo duše, a ne na “avione i kamione” koji joj se nude.

Ovaj astro spoj je prilično neobičan, jer su prilično različiti po svojim pogledima na svijet, ali hemija koja postoji između njih je toliko jaka pa kao da sve to briše. Njima nije potrebno previše vremena da bi se zaljubili jedno u drugo do srži, ali najčešći kamen spoticanja je u tome što je Vodolija gotovo luđački neustrašiv dok je Djevica ta koja procjenjuje kakav bi bio rizik ako bi poslušala Vodoliju.

S druge strane, Djevica ima tendenciju da popuje i svojim pasivno- agresivnim nastupom uvjerava Vodoliju kako je ona isključivo u pravu.

Njih dvoje su u stanju ne budu u kontaktu mjesecima, čak i godinama ali da se često u mislima vraćaju jedno drugom.

Pošto su oboje tvrdoglavi, pitanje je ko će od njih dvoje prvi ostvariti ponovni kontakt. Iako će izvjesnog prenemaganja kod obje strane sigurno biti, kad se konačno opet nađu i spoje to će biti jednom zauvijek.

STRIJELAC – RIBE

Još jedan astro par koji je na prvi pogled spoj nespojivog. Strijelac je pravi osvajač kojeg ne zanimaju društvena pravila već se potpuno nekonvencionalno ponaša dok Riba robuje mnogim predrasudama, a istovremeno mašta o ljubavi iz bajke.

On je više osjetilni, strastveni tip kojem treba vremena da otkrije svu dubinu osjećanja koja u njemu postoje, ali ga Riba neodoljivo privlači zbog svoje, gotovo djetinjaste, romantične predodžbe o životu. Ona u njemu vidi oslonac i nekoga bi mogao da je vodi kroz život.

Njemu će se to u prvo vrijeme vrlo sviđati ali vremenom će ga početi gušiti njezini veliki i ozbiljni planovi u životu.

Ako u tom momentu Strijelac upozna neku osobu koja ga više uzbuđuje i pokreće na akciju od Ribe, on neće imati problem da joj to i kaže, jer on je uvijek surovo iskren. Ribe su, pak, preosjetljive i njegov oštar jezik će joj nanijeti velike rane na duši koje će smatrati neoprostivim.

Čak i kad nema treće osobe, Strijelac može zapasti u takva duševna stanja kada će smatrati da je izlaz iz te veze jedini spas za njega.

Njihovi rastanci su više nego burni. Kada prođe prvi nalet negativnih emocija, oboje su u stanju puno patiti jedno za drugim ali slabo komuniciraju.

Koliko god stvari između njih bile komplicirane i naoko nepopravljive, na kraju je Strijelac taj koji odlučuje dati šansu njihovoj priči.

Kada se konačno dogovore oko toga što su ciljevi kojima oboje streme, njihov odnos postaje neraskidiv.

LAV – VAGA

Ovaj spoj je karakterističan po tome što ih veže duboko prijateljstvo. Lav je veliki osvajač koji smatra da ne postoji osoba koja ne može podleći njegovom šarmu, ali kad naiđe na Vagu shvatit će da mora promijeniti pristup.

Zato će se prema njoj ophoditi prije svega zaštitnički i prijateljski. Bit će mu potrebno više vremena ali će uspjeti osvojiti srce Vage i smatrat će da je tu kraj, a zapravo najzanimljivije tek tada počinje.

Pošto je on eksplozivne prirode i vrlo često samovoljan, Vaga će se često naći u ulozi njegovog glasa razuma i savjetodavca koji će mu sugerirati da zastane.

Iako je Vaga smirenija, i ona će imati svoje epizode u kojima ne se može izboriti s temperamentom Lava. Kada on osjeti da mu Vaga nije sto posto posvećena i da postoji mogućnost da je izgubi, pokušat će da je pridobije skupocjenim poklonima ili izuzetno dobro osmišljenim iznenađenjima.

Vaga nije imuna na luksuz koji joj Lav nudi, ali to njoj nije dovoljan razlog da pređe preko njegove prenaglašene teatralnosti.

Iako im ciljevi u životu nisu identični, oni se drže zajedno ali u njihovom odnosu počinje prilično da škripi kada Lav primijeti prenaglašeno flertovanje Vage s drugima, ma koliko ono bezazleno bilo. Svađe između Lava i Vage su više nego žustre i eksplozivne.

On će se prije skupiti i otići jer Vaga od njega zahtijeva da smanji doživljaj.

Na taj način joj ostavlja vrijeme da razmisli o svemu, ali i tješi sebe da na njihovu priču definitivno nije stavljena tačka. Ta međufaza u njihovom odnosu nikad nije kratkog daha.

Uglavnom je Lav taj koji inicira pokušaj da se sve “ispegla”. Vaga ga, naravno, toliko dobro poznaje pa ne povjeruje u svaku riječ ali pristaje da se njihova priča nastavi.

To ne znači da u njihovom odnosu neće više biti turbulencija, ali su previše vezani jedno za drugo da bi uopće mogli zamisliti da trajno ostanu bez svoje druge polovice, piše “Atma“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh