Svaštara

“To znači opasnost” – Djevojčica (9) slala ocu pisma sa šifrovanim porukama: Otkrila horor kroz koji je prolazila

Djevojčica, koju majčin vjerenik se*sualno zlostavlja, slala ocu pisamca sa šiframa koje će koristiti u porukama da bi znao da je u opasnosti.

Djevojčica Sofi - Ilustracija / Facebook

Devetogodišnja djevojčica Sofi iz Teksasa, koja je optužila majčinog vjerenika za se*sualno napastvovanje napisala je niz uznemirujućih pisama ocu, a u jednom od njih ga obaviještava o šiframa koje će koristi u SMS porukama kada se osjeti ugroženom.

Otac Majkl (41) iz Segina i majka Keli (34) iz Friska (Teksas) već pet godina se bore za starateljstvo nad Sofi i dva njena brata. Iako su u početku oboje bili staratelji, odnos između njih se vremenom pogoršao, pa je sudija dodjelio starateljstvo majci, koja je djecu odvela u 300 kilometara udaljeni Frisko.

Kako saznaje “Dejli mejl”, mala Sofi je u vrijeme izolacije zbog korona virusa u maju slala ocu pisma u kojima ga je obavijestila koje će riječi koristiti kao šifre, uključujući i “maslačak” za opasnost, “olovke” kao znak da se majka i vjerenik svađaju, “ruže” znače da će poslati imejl ocu, a “olovke” da je dobila poštu od njega.

U drugom pismu se žalila da joj je “Gospodin Džejk” – kako djeca zovu majčinog vjerenika – oduzeo ajped na sedam dana zato što ne prestaje da plače”, a u trećem da je majka ljuta zato što je Majkl snimio njihov razgovor i da je “Gospodin Džejk” rekao djeci da im otac ispira mozak.

Sofi je izrazila zabrinutost da bi otac mogao da bude uhapšen ukoliko policija otkrije da je snimao njihove razgovore, ali mu je takođe pisala koliko ga voli i koliko joj nedostaje i zahvalila mu na slatkišima, koje je sakrio u njenoj tašni kako bi prestala da plače kada se poslije vikenda vrati majci.

Pisane poruke su dio dokumentacije do koje je došao “Dejli mejl”, a koja svjedoči o ogorčenoj borbi za starateljstvo nad Sofi i njenom braćom Džekom (7) i Lukasom (6). Dio dokumentacije su i dokazi o posjetama zdravstvenim ustanovama u junu i julu, nakon što se Sofi žalila na bolove u intimnoj regiji i rekla da ju je majčin jverenik dodirivao.

Kako se navodi, djevojčica je ispričala da su je “Gospodin Džejk i njegovi prijatelji ponekad dodirivali i da joj se to nije svidjelo”.

Oba roditelja su bila na ročištu upriličenom preko Zuma četvrtog avgusta, kada je sudija Sintija Velis zabranila roditeljima da ponižavaju jedno drugo pred djecom, koja su trenutno u Frisku, ali će vikende provoditi kod oca. Sudija je zakazala postupak za rješavanje pitanja starateljstva za četvrti novembar, a policija u Frisku trenutno analizira Sofine optužbe, piše “Srbija Danas“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh