Svaštara

SPAS ZA OŠTEĆENU KOSU: Čudotvorna maska dubinski hrani i ispravlja vlasi

Visoke temperature, vlaga i UV zračenje, sve to utiče na izgled kose. Da bi mogla da se suoči sa svim spoljašnjim uticajima, kosa mora da bude dobro nahranjena i hidrirana.

Za početak počnite da koristie šampone bez sulfata. Nakon pranja nanosite hranjive serume kako biste izbjegli pucanje kose.

Trik za ravnu kosu

Pomalo neobičan trik koji daje odlične rezultate je pranje kose mineralnom vodom. Frizeri savjetuju da nakon procesa pranja, kosu prelijete gaziranom vodom. Niža pH vrijednost ove vode će sprečiti kovrdžanje i učiniće da kosa izgleda sjajno i glatko.

Nakon pravilno oprane kose najbolje bi bilo nanijeti domaću masku. Ova, koja se pravi od samo 2 sastojka, daje fenomenalne rezultate već nakon prvog korišćenja. Vlasi će biti snažnije, sjajnije i ravnije.

Za pripremu će vam biti potreban avokado i kašika maslinovog ulja. Avokado izgnječite viljuškom, pa pomiješajte sa uljem.

Nanesite na peškirom prosušenu kosu i ostavite pola sata da djeluje. Nakon toga isperite i stilizujte.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh