Svaštara

“Muž me je ostavio jer se nisam oblačila kako je on želio” – Dirljiva priča mlade majke

Svaka veza je na početku sjajna, tada se oba partnera trude pokazati sebe u najboljem svjetlu.

Razvod - Pult24.info

Kada smo se vjenčali moj suprug i ja sve je bilo sjajno. Nismo dozvolili da se strasti ohlade čak ni nakon 5 godina veze. Trudili smo se da održavamo svoj brak zabavnim i uzbudljivim zbog čega smo često i izlazili u restorane i išli na egzotična putovanja.

Sve je počelo da se mijenja kada sam zatrudnila. Bio je presretan zbog činjenice da će imati dijete ali činilo mi se da nije svjestan da je to drugo stanje za jednu ženu i ne može se ponašati kao da nije trudna. Moji hormoni su divljali a sa hormonima i on je.

Ponašao se donekle nezrelo jer i dalje zahtjevao da se dotjerujemo i izlazimo po restoranima iako meni nije bilo do toga. Jutarnje mučnine su se pretvorile i u dnevne i u noćne mučnine zbog čega i nisam željela da napuštam udobnost svog doma.

Pidžama mi je bila omiljeni outfit a on se uvijek ljutio kad me ugleda u pidžami i uvijek je tražio da se presvučem. Svakodnevno smo se svađali oko toga kako izgledam i kako se ne uređujem. Trudila sam se maksimalno da izgledam dobro za njega, ali nisam mogla priuštiti sebi da sam tip top sređujem svaki dan.

U osmom mjesecu trudnoće imali smo ozbiljan razgovor gdje je on otvoreno rekao da neće moći ostati sa mnom u braku ako nastavim da izgledam kao “beskućnik”. Bila sam u šoku jer nisam mogla shvatiti da njemu nije jasno stanje u kojem se nalazim i bilo mu je bitnije kako izgledam od moje sreće i od djeteta koje smo očekivali.

Razočarana njegovim riječima rekla sam mu da ne namjeravam da izgledam kao dama sa naslovnih strana svaki dan i da se to vjerovatno neće promjeniti ni kada naše dijete dođe na svijet. Tada sam shvatila da naša veza nema budućnost i savjetovala sam ga da ode, što je i učinio bez da se pobuni.

Sada kada sam dobila svog prekrasnog sina, sama ga odgajam bez problema, a nakon potpisanih papira za razvod “gospodina savršenog” više nisam ni vidjela ni čula. Njegov sin će znati razlog zašto nije ostao u njegovom životu i vjerujem da će ga prezirati zbog istog, prenosi “Pult24“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh