Svaštara

VIDEO: Učestvovao je u uličnim trkama, a onda mu se Audi zapalio

Još jedan dokaz koliko su ilegalne ulične trke opasne.

Bez obzira koliko brz i skup auto vozili, ulične utrke su izuzetno opasne S jedne strane, uvjeti okoline su nekontrolirani, a time ne mislimo samo na moguća oštećenja podloge, već i na činjenicu da postoje drugi sudionici u prometu. Također, koliko god auto bio „sportski“, on nikada nije trkaći. Vlasnik skupocjenog Audija je to iskusio na svojoj koži.
Video nas upoznaje s dobrano tuniranim Audijem RS3 Sedan kojem je snaga motora podignuta na nevjerojatnih 1.100 KS. Ovakav auto ima i iznenađenja ispod poklopca koja mu omogućavaju da se uspješno nosi s McLarenom, pa i modificiranim Nissanom GTR.

U jednom trenutku vozač i kamerman primjećuju da se nakon par opakih ubrzanja nešto zapalilo, a da je nešto pošlo po zlu, signaliziraju im i drugi blicanjem. Motor ubrzo staje, kočnice ne rade, a oni se polako usporavaju s brzine od 250 km/h. Pitanje je hoće li plamen prije no što stanu uhvatiti cijeli auto.

Stali su gotovo u zadnjem trenutku. Pola minute kasnije auto je nestao u plamenu. Kasnije je utvrđeno kako je uzrok požara kvar na kočničkom sustavu uslijed kojeg je pukao jedan lajtung pa je ulje iscurilo na usijane kočnice, prenosi index.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh